Kartičky od strážníků jako upozornění i poděkování řidičům

Novinku pro řidiče připravila městská policie. Od března budou strážníci nechávat za stěrači parkujících vozidel barevné letáčky s logem městské policie.
Hlavní foto

Žlutými kartičkami upozorní řidiče na špatné parkování, modré budou poděkováním, že auto je zaparkováno v souladu s předpisy. „Žlutou kartu jako upozornění pro řidiče budeme vydávat na vozidla, na které by jinak strážník vydal výzvu osobě podezřelé z přestupku, ale odhalený přestupek má nižší společenskou nebezpečnost,“ upozornila zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková.

Na kartičkách bude zároveň údaj o době kontroly. V případě zjištění problému, který nebude závažný, například neuzamčené vozidlo, rozsvícená světla či otevřené okénko, se budou strážníci snažit vyrozumět majitele vozidla. „Strážníci vozidla nejen zkontrolují, ale rovněž prověří, zda se nejedná o odcizené vozidlo nebo ukradenou registrační značku,“ dodala Roháčková.

Od 1. ledna letošního roku strážníci také plně využívají svého oprávnění vyžadovat od příslušných orgánů z jejich informačních systémů poskytnutí příslušných údajů o kontrolovaných vozidlech. Proto mají k dispozici i pět služebních vozidel vybavených moderním vyhledávacím zařízením. To vše napomáhá k mnohem větší efektivitě při odhalování odcizených vozidel či registračních značek.

Související články