Strážníci dohlédnou na Ladronku a centrum Prahy 6

Frekventované srdce Prahy 6 nebo například sportovní areál Ladronka by měly být od příštího roku bezpečnější.
Hlavní foto

Přislíbila to zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková. „Do nového roku počítáme s nasazením většího počtu strážníků ve sportovním areálu Ladronka, který má být v květnu rozšířen až k nákupnímu centru Kaufland,“ informovala Roháčková.

Na to, aby si lidé v klidu zasportovali nebo popřípadě nakoupili, dohlédnou v odpoledních hodinách a o víkendech minimálně dva až tři strážníci.

V Praze 6 v současnosti slouží 107 strážníků a ředitelství bude nyní přijímat dalšího muže. „Rádi bychom se v novém roce zaměřili ještě intenzivněji na dodržování veřejného pořádku, a to především na udržování čistoty, respektování vyhlášek a nařízení hlavního města Prahy,“ uzavřela Michaela Roháčková.

Posíleny budou hlídky také v prosinci, hlavně v centru Prahy 6 kvůli adventu a neodmyslitelným vánočním trhům. Dohlížet je potřeba hlavně na kapsáře a různé podvodníky. „V novém roce chceme dát důraz hlavně na preventivní aktivity směřované na děti, mládež a seniory. Oni jsou ve společnosti ti nejzranitelnější a nám jde o to, aby se nestávali oběťmi různých podvodníků nebo deviantů,“ upozornil starosta Tomáš Chalupa, do jehož kompetence bezpečnost v Praze 6 spadá, a dodal: „Naši pozornost si ale zaslouží i náprava mladistvých, kteří zatím jen dá se říci zakopli, a my chceme, aby se z toho klopýtnutí nestal pád.“ Příkladem může být podle něj spolupráce Městské policie s Probační a mediační službou ČR. Program zapojení mladistvých, kteří jeli například bez řidičského průkazu, do společensky prospěšných projektů funguje nově od letošního roku. 

Na lince 156

Záchranka přijela pro opilé dívky
Nevhodnou zábavu si našla 13. listopadu skupinka sedmi mladých chlapců a dívek. Před desátou hodinou je v ulici Milady Horákové nalezli strážníci, jak polehávají na schodech a popíjejí alkohol. „Dvě dívky byly tak opilé, že jim hlídka musela zavolat rychlou záchrannou službu. Všem přítomným bylo od patnácti do devatenácti let,“ uvedla zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková. Konstatovala, že na místě bohužel nebylo možné zjistit, kdo dětem alkohol prodal. Případ si převzal sociální odbor v místě jejich trvalého bydliště.

Řidiče napadli pepřovým sprejem
Tři mladíci zaútočili 14. listopadu na řidiče autobusu linky 119 na Evropské ulici, do obličeje mu nastříkali pepřový sprej. Strážníci na místo přijeli podle Michaely Roháčkové do pěti minut, mladíci ale neotáleli a po útoku uprchli. „Jejich popis hlídce předal jeden ze svědků. Napadenému řidiči zavolala hlídka ihned rychlou záchrannou službu a po jejím příjezdu se vydala hledat útočníky,“ sdělila zástupkyně s tím, že popis mladíků dostali také další strážníci. Dopadli je o půl hodiny později a k útoku přiznal jeden z trojice mladíků. Případ si převzala Policie ČR.

Utekl z Bohnic a chodil po kolejích
Výlet na svobodu si 24. listopadu udělal jeden pacient psychiatrické léčebny v Bohnicích. Strážníci k němu přijeli ve chvíli, kdy chodil po tramvajových kolejích na Vítězném náměstí. Muž se poté přiznal, že z ústavu utekl předchozí den. Pacienta vrátila do Bohnic rychlá záchranná služba.

Související články