Evropská bude mít bezpečný přechod, Libocká se uzavře

Na Evropské vzniká světelná křižovatka s ulicí Vlastina. Bezpečnější bude i přecházení díky novému signalizovanému přechodu poblíž zastávek. Lidé tak přestanou nekoordinovaně přebíhat rušnou třídu. Nejbližší přechod byl v křižovatce s Libockou.

Hlavní foto

„Jde o jeden z dalších požadavků Prahy 6 na zajištění bezpečnostních opatření na Evropské. Světelná křižovatka s přechodem zajistí bezpečnější přecházení chodců mezi Vlastinou a Divokou Šárkou," říká k tomu místostarosta Záruba, který má dopravu v Praze 6 na starosti.

Nový přechod staví společnost Eltodo pro Technickou správu komunikací, která Evropskou třídu spravuje. Při stavbě přechodu jsou zohledněny i potřeby dopravního podniku z pohledu autobusových zastávek. Stavba má být hotová během následujících dnů.

Komplikace v této lokalitě ale způsobí celkové uzavření Libocké ulice, ke kterému dojde během prázdnin. „Důvodem je kompletní obnova vodovodních a kanalizačních sítí, které jsou v havarijním stavu," informovala vedoucí odboru dopravy Prahy 6 Dana Charvátová. Libocká bude uzavřena nejméně na dva měsíce.

Z dlouhodobých uzavírek stále trvá rekonstrukce komunikace v ulici Za Strahovem, a to do začátku října. Rekonstrukce kanalizace v ulici V Středu bude dokončena 16. července. Částečně je od června do poloviny srpna omezen provoz v Dělostřelecké ulici, a to z důvodu obnovy distribučního řadu Bruska.

(podle čas. Šestka)

Související články

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024