Z deníku Městské policie v Praze 6

V současnosti bezpečnost obyvatel v Praze 6 chrání devadesát sedm strážníků městské policie, v blízké budoucnosti by se jejich řady měly ještě rozšířit.
Hlavní foto

Strážníci dohlédnou na přechody
Koncem školního roku budou strážníci v pohotovosti, dohlédnou na přechody u škol a školek. „Poslední školní dny jsou tradičně ve znamení zvýšeného dohledu na přechodech pro chodce zejména u záladních škol,“ upozornil obvodní ředitel Městské policie v Praze 6 Viktor Richter. Dodal, že hlídky budou střežit 29 přechodů pro chodce na území Prahy 6, a to například v ulici Československé armády, Na Petřinách, Bělohorské či Evropské.

Muž se pořezal na benzínové pumpě
Zkrvaveného muže zachraňovali 9. května strážníci. Na benzínové čerpací stanici v Praze 6 si odpoledne zakoupil sadu žiletek a na toaletě se pořezal na čele. „Na dotaz hlídky odvětil, že uvnitř těla hoří a tímto jednáním chtěl umožnit odchod ohně z těla ven. Strážníci ihned zavolali rychlou záchrannou službu a ta muže převezla k ošetření do nemocničního zařízení,“ informovala zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková.

Řídil pod vlivem alkoholu
Řidiče, který řídil pod vlivem alkoholu, zadrželi 16. května strážníci v Suchdole. Alkohol z něj hlídka ucítila při běžné kontrole. „Následně jej vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, jelikož muž na dotaz, zda před jízdou požil alkoholický nápoj, odvětil, že tři piva,“ konstatovala zástupkyně obvodního ředitele Michaela Roháčková. Při dechové zkoušce strážníci nakonec naměřili hříšníkovi 2,86 promile. Pro podezření z trestného činu řízení motorového vozidla pod vlivem návykové látky řidiče omezili na osobní svobodě a předali ho přivolané hlídce Policie České republiky.

Záchranka muže vyzvedla uprostřed křižovatky
Kuriózní případ museli řešit strážníci 16. května. Uprostřed rušné křižovatky ulic Jezdecká a Vaníčkova postával mladý muž, který se nehýbal, nekomunikoval a pouze hleděl před sebe. „Svým počínáním ohrožoval jak svou bezpečnost, tak i bezpečnost ostatních účastníků provozu. Hlídka situaci ihned zkonzultovala s rychlou záchranou službou, která si pro mladíka přijela,“ uvedla zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková. Doplnila, že muž byl nakonec převezen k ošetření do nemocničního zařízení.

Související články