Na křižovatce Evropské a Horoměřické ulice propadla vozovka

V Dejvicích se dnes před polednem v křižovatce ulic Evropská a Horoměřická propadla silnice, čtyřmetrový propad je pět metrů hluboký. Nikdo nebyl zraněn. ČTK to řekla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová. Nechtěla spekulovat o tom, jestli propad souvisí se stavebními pracemi na prodloužení metra trasy A.

Hlavní foto

V neděli hodinu po poledni se na křižovatce Evropské a Horoměřické ulice propadla vozovka a zbyla po ní pět metrů hluboká jáma, která zasahuje do obou jízdních směrů. Nikomu se nic nestalo.

"Praskání si naštěstí všimli kolemjdoucí a informovali policii. Ta místo okamžitě uzavřela," uvedla pro server Idnes.cz pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. Díra vzniklá propadem byla podle ní nejprve menší a později se rozšířila.

Dopravní tepna je nyní pro auta a autobusy ve směru z centra na letiště zcela uzavřena, tramvaje nejezdí vůbec.

Na místě je nyní podle reportérky České televize statik, který zkoumá příčiny propadnutí silnice a další hrozby.

Propad souvisí s výstavbou metra A, která v těchto místech probíhá. Právě pod propadlou křižovatkou má vzniknout jedna z nových stanic.

"Přivolaný technik se s pracovníky na místě shodl, že na 90 procent propad souvisí s výstavbou metra," řekl mluvčí technické správy komunikací Prahy Tomáš Mrázek.

zdroj: ČTK

Související články

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024