Z deníku Policie ČR v Praze 6

Vybrané případy, které řešili policisté v uplynulých týdnech v Praze 6. 
Hlavní foto

Zneužívat tísňovou linku se nevyplácí
Poněkud „úsměvným“ způsobem odůvodnila své protiprávní jednání šestadvacetiletá žena, která dne 28. 8. 2009 v 10:57 hodin ze svého mobilního telefonu dvakrát krátce po sobě vytočila tísňovou linku 158. Oznámila uložení bomby na poště obchodního centra v Praze 6, čímž způsobila v daném obchodním centru „malé policejní manévry“.

Kriminalisté OŘ Praha I následným šetřením pachatelku výhrůžného telefonátu ustanovili a zjistili, že se jedná o mladou maminku, která se údajně tímto způsobem snažila zakamuflovat před svým manželem stav svého bankovního účtu, na který ji měly dorazit peníze za mateřskou. Vzhledem k tomu, že však manželovi řekla, že peníze na účtu už má, manžel naplánoval okamžitý výlet na poštu kde hodlal potřebné finance vybrat a uhradit jimi nutné výdaje domácnosti. Ženu ze strachu, aby před manželem nevypadala „hloupě“, že peníze na účtu stále ještě nejsou, nenapadlo nic lepšího než svérázným způsobem docílit uzavření poštovních přepážek uvedené pošty.

Svým jednáním se tak mladá žena dopustila trestného činu šíření poplašné zprávy, její stíhání je vedeno na svobodě.

„Povedený trojlístek“
Obvinění ze spáchání trestného činu výtržnictví, pokusu úmyslného ublížení na zdraví a poškozování cizí věci si vyslechla od vyšetřovatele trojice mladíků ve věku od 19 do 24 let, která v noci z 3. na 4. září na různých místech Praze 6 vyhledávala šarvátky a poškodila autobus.

Poprvé skupinka „úřadovala“ v ul. Radimova v baru Jimmy, kde fyzicky napadla mladého muže, kterému útočníci způsobili poranění obličeje a otřes mozku.

Poté skupinka výtečníků napadla na konečné tramvajové zastávce Hyerovského náměstí dalšího mladíka, kterého napřed společně pěstmi srazili na zem, kde jej zkopali. Muž utržil zranění v oblasti obličeje a přišel o dva zuby. Mladíky okřikl svědek celého incidentu, který se poté musel dát sám před nimi na útěk. Svědek následně celou věc oznámil na linku 158.

Mezitím trojice výtržníků na Vypichu zaútočila na autobus MHD vyjíždějící ze zastávky a poškodili u něj stěrač a zpětné zrcátko. Trojici krátce po půlnoci zadržela v blízkosti benzínové stanice Ankarská hlídka MOP Břevnov.

Související články