Policie dostala od radnice vybavení za 400 tisíc korun

Na radnici Prahy 6 předal dnes starosta Tomáš Chalupa zástupcům Policie České republiky a Městské policie Prahy 6 vybavení v hodnotě téměř 400 tisíc. Zároveň finančně ocenil nejlepší strážníky a policisty.
Hlavní foto

"Vzpomínám si, že první kola jsme strážníkům koupili před jedenácti lety a lidé se nám smáli, že na tom nikdo nebude jezdit, protože kolo je vhodné tak akorát do nějakého lázeňského města. Dnes používají strážníci v Praze 6 přes dvacet horských kol a například v Šárce je to téměř nepostradatelný pomocník,“ zavzpomínal starosta Chalupa a dodal: „Pak se z toho stala každoroční tradice a nejen městské, ale i státní polici jsme kupovali alkohol testery nebo počítače, mobilní telefony, fotoaparáty, tiskárny, diktafony a další.“

Radnice takto pomáhá policii již jedenáct. Účelem nákupu je hlavně zlepšit dorozumívání mezi strážníky a zlepšení technického vybavení pracovišť policie v Praze 6. O nákupu nového vybavení však rozhodují především požadavky policie.

Městská policie tak dnes získala: digitální fotoaparáty, monitory, mobilní telefony, digitální videokameru, mikrovlnou troubu, rychlovarné konvice, kapesní ohřívač, universální nabíječky, cyklistický trenažér a elektrický čistič bot. Celková hodnota darů je 197.643 Kč.

Policie České republiky získala počítačové sestavy a monitory v ceně 198.882 Kč.

Dary od radnice převzal ředitel Městské policie v Praze 6 Viktor Richter a ředitel Obvodního ředitelství Praha 6 Karel Prommer spolu s šéfem pražských policistů Martinem Červíčkem.

“V oblasti bezpečnosti se snažíme přispět ke stabilizaci počtu a kvality strážníků a policistů sloužících v obvodu Praha 6. Přestože to považuji za samozřejmou povinnost každého policisty nebo strážníka, snažíme se ocenit mimořádné služební výkony,“ řekl starosta Chalupa. Proto radní schválili finanční dary pěti strážníkům a sedmi policistům v celkové hodnotě 100 tisíc korun.

Mezi oceněnými jsou i dva strážníci-specialisté z motorizované hlídky, kteří zachránili v roce 2009 svým rychlým a profesionálním přístupem v jednom případě mladou dívku před znásilněním a v druhém případě poskytnutím první pomoci život bezvládně ležícímu mladíku na ul. Jugoslávských partyzánů. Odměnu získali i dva policisté, kteří během své hlídky zachránili život muže tím, že ho vytáhli z hořící chaty v Šáreckém údolí a dva policisté, kteří zadrželi pachatele loupežné vraždy důchodkyně, k níž došlo v březnu 2009 na Kladenské ulici. Tito policisté svým příkladným a profesionálním přístupem tak napomohli k rychlému vyřešení vraždy, čímž zamezili případnému dalšímu ohrožení obyvatel.

Videoreportáž z předávání darů ZDE

Videoreportáž TV6 ZDE

Související články