Hanspaulka má novou služebnu městské policie

Starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková dnes otevřela novou služebnu městské policie. Vznikla ve zrekonstruovaném objektu v ulici Hermelínská 1203/6. Šestka se tak řadí k městským částem s vůbec nejvyšším počtem služeben městské policie v metropoli.

Hlavní foto

Sloužit zde bude celkem 6 strážníků. Otevřeno bude vždy v pondělí a ve středu v době 9 – 11 hodin a 15 – 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek potom vždy od 17 do 18 hodin. „Naší snahou bylo vytvořit místo, kam se mohou občané Hanspaulky obracet se svými dotazy a podněty, nikoli teplou kancelář pro strážníky. Ti budou i nadále v terénu, ve svých okrscích,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková. Pro bezbariérový přístup byla od vstupu na pozemek ke vchodu do služebny vybudována rampa.

Hanspaulka je rezidentní čtvrtí Prahy 6 a patří k jedné z klidných lokalit, přesto si ale vyžaduje ze strany městské policie pozornost. „Nejčastěji strážníci v této lokalitě řeší špatné parkování vozidel, v některých případech i nesprávný průjezd jednosměrnými ulicemi, kde si motoristé zkracují cestu. Již několikrát byli upozorněni i na vykrádání či poškozování zaparkovaných vozidel, dále také řeší složitou dopravní situaci při příjezdu dětí do základní školy v ulici Sušická,“ říká zástupce starostky Jan Záruba. Nedílnou součástí Hanspaulky je i sportovní areál Na Babě, kde jsou pořádány různé sportovní akce a některé z nich také vyžadují přítomnost strážníka.

Slavnostního otevření celkově páté služebny MP Praha 6 se také účastnili např. zástupci starostky MČ Praha 6 Jan Záruba, Petr Ayeboua a René Pekárek, dále náměstkyně ředitele Městské policie Praha Radka Vetešníková a Zdeněk Kovanda pověřený řízením Městské policie Praha 6.

Související články