V pondělí 3. června se ve Ville Pellé od 13 hodin uskuteční 12. ročník Fresh Senior Festivalu. Multižánrové kulturně-společenské odpoledne určené dříve narozeným se ponese v duchu Roku české hudby a 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Akce se koná za podpory Prahy 6.

Celý článek 28. 5. 2024

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek 20. 3. 2024

Praha 6 bude v roce 2024 podle rozpočtu schváleného zastupiteli hospodařit s příjmy ve výši 1,076 miliardy korun, na investice zapojí prostředky vytvořené v minulých letech ve výši 500 milionů korun. Celkové výdaje jsou plánované ve výši 1,577 miliardy korun. Na investice půjde 646 milionů.  

Celý článek 2. 1. 2024

Vánoční charitativní bazááárek vydělal 134 670 tisíc korun. Lidé nakupovali darované předměty a oblečení, přispívali pomocí QR kódu nebo darovací SMS. Letošní výtěžek pomůže dvěma šestiletým klukům z Prahy 6, kteří se potýkají s vážným zdravotním postižením. Peníze budou použity na rehabilitace a kompenzační pomůcky.

Celý článek 15. 12. 2023

Praha 6 ve spolupráci s místními organizacemi i letos připravila akci „Šestka Zdravá Hravá“, která bude probíhat od 4. září do 30. září. Děti i dospělí si mohou ZDARMA vyzkoušet přes sto nejrůznějších aktivit a zjistit, jestli by jim chtěli svůj volný čas věnovat. Je to vhodná příležitost poznat se i s konkrétními vedoucími, lektory a potenciálními spoluúčastníky volnočasových aktivit.

Celý článek 5. 9. 2023

Loni žilo v Praze 6 třicet lidí starších sta let. Nejstarší obyvatelé šestky – jsou dokonce dva – oslavili 105. narozeniny. Radnice na své seniory nezapomíná a u příležitosti jubilea je zve na oslavu do Skleněného paláce, těm starším doručují blahopřání a drobné dárky matrikářky osobně.

Celý článek 17. 5. 2023

Už osmým rokem pořádá Nadační fond Šestý smysl ve spolupráci s městskou částí Vánoční bazááár. Také letos mohou lidé přispět do dobročinné sbírky či nákupem na bazáárku a pomoci tak dětem z Prahy 6, které to nemají v životě snadné a kterým budou z výtěžku zakoupena jejich vysněná vánoční přání.

Celý článek 9. 12. 2022

Jak zůstat aktivní i v pokročilém věku, vyhnout se izolaci, nerezignovat na pozitivní přístup k životu? Odpovědi nejen na tyto otázky najdou návštěvníci jubilejního 10. ročníku FRESH SENIOR FESTIVALu 12. září odpoledne na prostranství před Píseckou bránou na Praze 6.

Celý článek 11. 9. 2022

Jako dárek k Mezinárodnímu dni seniorů, který se slaví 1. října, připravila městská část pro své občany z řad seniorů dvouhodinovou plavbu lodí Calypso po Vltavě s výkladem, drobným občerstvením, živou muzikou. Výlety se konají v pondělí 12. a 19. září v 15 hodin a jsou zdarma.

Celý článek 5. 9. 2022

Zbavit se dluhů vůči veřejnoprávním subjektům bude opět možné za výhodných podmínek. Od 1. září totiž startuje akce Milostivé léto II, díky které mohou dlužníci snadněji vyřešit své nesplacené závazky. Městská část Praha 6 poradí, jak na to.

Celý článek 29. 8. 2022

V Praze 6 vznikne komunitní centrum Slunečnice pro ukrajinské rodiny, které uprchly před válkou. Centrum bude provozovat Arcidiecézní charita Praha za podpory městské části. Zastupitelé Prahy 6 dnes na svém mimořádném zasedání schválili finanční dotaci na provoz centra ve výši půl milionu korun.

Celý článek 11. 3. 2022

Praha 6 připravuje výstavbu nové léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) v Ruzyni. Její budoucí podoba vzešla z architektonické soutěže. Na vítězném návrhu, za nímž stojí ateliéry Lennox architekti a Rangherka 5, se na doporučení porotců usnesla rada městské části.

Celý článek 27. 1. 2022

Úřad městské části Praha 6 je místem, kde můžete přispět do Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita Česká republika. Kasička pro dobrovolné finanční dary bude do 14. ledna na recepci úřadu. Výtěžek akce pomůže lidem v tíživé životní situaci.

Celý článek 4. 1. 2022

V centrech sociální péče Prahy 6 se očkovalo třetí dávkou vakcíny proti nemoci covid-19. Očkování se dnes dobrovolně zúčastnilo 55 seniorů z městské části. Přeočkovat se v předešlých dnech nechali rovněž obyvatelé domů s pečovatelskou službou, pacienti v léčebně dlouhodobě nemocných a také zaměstnanci těchto zařízení. Vakcinaci zajistila městská část Praha 6 ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí.

Celý článek 23. 11. 2021

Potýkáte se s exekucemi? Znáte někoho, kdo se nachází v dluzích, rád by ale svou situaci aktivně řešil? Prostřednictvím tzv. Milostivého léta existuje možnost zbavit se závazků vůči veřejnoprávním subjektům. Městská část Praha 6 poradí, jak na to.

Celý článek 5. 11. 2021

Váháte, jestli se nechat očkovat proti Covid-19? Nemáte-li k očkování dostatek informací, nebo se naopak v jejich záplavě těžko orientujete, využijte možnosti zeptat se těch nejpovolanějších. Ve středu 22. září se od 17 hodin na toto téma uskuteční v dejvické pobočce Městské knihovny v Praze debata s lékaři.

Celý článek 15. 9. 2021

Systém elektronického bezpečnostního dohledu pro seniory neboli tísňové tlačítko Praha 6 zprostředkovává svým občanům už sedmnáct let. Noví klienti si od července mohou vybrat, od které organizace službu využijí.

Celý článek 9. 6. 2021

Radnice Prahy 6 má babybox nové generace, městská část jej symbolicky otevřela na Mezinárodní den dětí. V rámci slavnostního ceremoniálu novému babyboxu požehnal generální vikář pražské arcidiecéze Mons. Zdenek Wasserbauer.

Celý článek 1. 6. 2021

Je prosinec 2018 a v babyboxu na radnici městské části Praha 6 se rozezvučí alarm. Nejde o jednu z pravidelných zkoušek systému, do speciální schránky je tentokrát uloženo živé dítě. Drobný chlapec dostane jméno Filip. Před nemluvnětem bez budoucnosti se tak díky babyboxu otevírá nová kapitola, najde novou rodinu a s ní i šanci na spokojený život.

Celý článek 1. 6. 2021

Pošli aktovku dál, vyzývá městská část Praha 6 rodiče, jejichž děti již nevyužijí vlastní aktovky či školní pomůcky. V úřední dny tak rodiče mohou nepotřebné školní vybavení přinést na radnici a přenechat jej zde dalším školákům či jejich rodičům k vyzvednutí. Akce „Pošli aktovku dál!“ probíhá do konce září. 

Celý článek 17. 5. 2021

Městská část Praha 6 zajistila společně s Ústřední vojenskou nemocnicí projekt pilotní vakcinace proti koronaviru v centrech sociální péče na Praze 6. Dobrovolně se tak nechala očkovat většina klientů domova pro seniory, domovů s pečovatelskou službou a léčebny dlouhodobě nemocných v městské části a také terénních pracovníků Pečovatelské služby Praha 6.

Celý článek 13. 1. 2021

Zveme vás na další ze série náborů do registru dárců kostní dřeně, tentokrát po roce a půl opět v prostorách vstupního atria Fakulty stavební ČVUT v Praze v pražských Dejvicích. Přijít se zapsat do registru během pár minut může každý, kdo splňuje podmínky - viz článek. Je jedno, jestli jsi přímo ze stavárny nebo z kterékoliv jiné fakulty nebo univerzity nejen v dejvickém kampusu, ale odkudkoliv. Stejně tak se může přijít zapsat kdokoliv z veřejnosti.

Celý článek 24. 11. 2019

Městská část Praha 6 ve spolupráci s a.s. SNEO připravila pro seniory od 01.06. 2019 volný vstup na koupališti PETYNKA (zhruba 3.500 volných vstupů). Po prokázání se občanským průkazem v pokladně koupaliště bude seniorům volný vstup do areálu umožněn. Konkrétní podmínky pro volný vstup jsou rozepsány pod obrázkem. 

Celý článek 3. 6. 2019

Praha, 26. 9. 2013 – Téměř 30 milionů korun. Tolik zaplatila Praha 6 za komplexní rekonstrukci domu s pečovatelskou službou v Liboci. Vyměnila se okna, zateplila se budova, vyměnila se elektroinstalace. Dům nyní nabízí 8 volných garsonek pro manželské páry a 34 volných místností pro jednotlivce. Cena pronájmu je 70 korun za metr čtvereční.

Celý článek 27. 9. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU INFORMAČNÍ LETÁK. Už v úterý 2. dubna 2013 začne v Praze 6 fungovat projekt terénní sociální a zdravotní pomoci. O co jde? V Papírenské ulici bude každé úterý, vždy od 9.30 do 11.30, k dispozici mobilní jednotka – sanitka. V té se budou moct především lidé bez domova a sociálně vyloučení nechat hlavně ošetřit. Nabídne ale i základní potraviny nebo oblečení. Pro Prahu 6 sanitku zajišťuje občanské sdružení Naděje. Radnice za půlroční pilotní projekt zaplatí 40 tisíc korun.

Celý článek 29. 3. 2013

Praha, 12. 3. 2013 - Speciální internetové stránky www.bezbarierova6.cz městské části Praha 6 vyhodnotila odborná porota soutěže o nejlepší webové stránky ZLATÝ ERB 2013 v pražském krajském kole jako "Nejlepší elektronickou službu" roku. Ocenění si převzali v úterý v Rezidenci primátora zástupci radnice v čele s Petrem Ayebouou, radním Prahy 6 pro sociální oblast. Stránky www.bezbarierova6.cz jsou nominovány také na cenu MOSTY, jejíž výsledky vyhlásí Národní rada osob se zdravotním postižením už ve čtvrtek 21. března 2013.

Celý článek 12. 3. 2013

V pátek 11. května 2012 uspořádala Městská část Praha 6 ve spolupráci s Hlavním městem Praha před Národní technickou knihovnou sportovní, zábavní a informační odpoledne pod názvem "Myslíme na všechny", které bylo zároveň součástí 13. ročníku NGO Marketu.

Celý článek 17. 5. 2012

Dovolujeme si Vás pozvat na zábavné, sportovní a informační odpoledne s Prahou 6 pod názvem Myslíme na všechny, které proběhne již tento pátek 11. 5. od 11.00 do 19.00 hodin před Národní technickou knihovnou. Akce je určena nejen pro seniory a osoby se zdravotním postižením, ale i pro studenty, rodiny s dětmi a širokou veřejnost. Pořadatelem je MČ Praha 6 ve spolupráci s Hlavním městem Praha.

Celý článek 9. 5. 2012

Cílem tohoto kroku radnice MČ Praha 6 je zkvalitnění života seniorům. Terénní sociální pracovnice budou samy vyhledávat osoby, které potřebují pomoc. Letos se zaměří na nejstarší obyvatele Prahy 6 – na občany starší 85 let, kterých je více než 4000.

Celý článek 27. 1. 2012

Obdivuhodných 70 let strávili ve společném manželství Ludmila a Bohuslav Mackovi. V listopadu oslavili platinovou svatbu v domově pro seniory v Thákurově ulici, kam se z Veleslavína přestěhovali teprve před třemi měsíci.

Celý článek 30. 11. 2010

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů připravila Městská část Praha 6 pro dříve narozené občany víkend s názvem „Dny seniorů“. Bohatý program sestavený z přednášek, besed, výstav, divadel, koncertů, cvičení, poradenství a dalších aktivit zaměřených na zájmy i problémy seniorů, čekal na příchozí na různých místech v Praze 6. Dohromady se akce zúčastnilo 879 seniorů.

Celý článek 4. 10. 2010

Život těm, kteří jsou místo zraku odkázáni na slepeckou hůl, se rozhodla usnadnit radnice Prahy 6. Po úřadech nyní nevidomé nově provede navigační systém, který jim pomůže dostat se všude bez doprovodu druhé osoby.

Celý článek 30. 9. 2010

Občané Prahy 6 jsou ve velké většině se zdejším životem spokojeni, podle tří čtvrtin z nich se situace za posledních 10 let zlepšila. Budoucí zastupitelstvo by se podle téměř poloviny obyvatel mělo věnovat především dopravě a parkování, následuje zdravotnictví, bezpečnost a sociální oblast.

Celý článek 23. 9. 2010

Včera poklepali základní kámen nového domova pro seniory Eliška primátor Prahy Pavel Bém, starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa a ředitelka domova seniorů Eva Kalhousová. Senioři získají nový domov v ulici Za Kajetánkou v Břevnově.

Celý článek 25. 3. 2010
Ničivé zemětřesení v Haiti šokovalo celý svět. Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa proto na dnešním jednání rady navrhl finanční pomoc na zmírnění následků zemětřesení. Rada pak schválila poskytnutí částky 1,95 milionu korun pro postižené území.
Celý článek 21. 1. 2010
Při příležitosti konání Mezinárodního dne seniorů, který vyhlásila OSN na 1. října, připravila radnice o víkendu 3. a 4. října pro dříve narozené občany aktivní program s názvem „Dny seniorů“.
Celý článek 6. 10. 2009

Dům seniorů na Ořechovce oslavil rok svého fungování. Obyvatele po roce od nastěhování přišli pozdravit představitelé radnice a připravili jim malé pohoštění. Se seniory z Nové Ořechovky pak diskutovali o jejich zkušenostech po roce fungování domu a o jejich problémech.

Celý článek 2. 2. 2009

Vážení představitelé Strany zelených, vážený pane Martine Skalský, vážená slečno Petro Kolínská, vážená paní Ivano Janišová, v průběhu uplynulých týdnů jste se na mne, jakož i mé kolegy na radnici Prahy 6 obrátili ve věci pronájmu bytu ze sociálních důvodů paní a panu Badžovým.

Celý článek 14. 8. 2008
Radnice Prahy 6 postupně označuje svá služební i užitková auta. V rámci jednotného vizuálního stylu radnice označila logem v minulosti osobní automobily, obrazovými motivy pak byly označeny užitková čistící auta, tzv. mobilní radnice a nyní k tomu přibylo i vozidlo úklidové služby.
Celý článek 6. 8. 2008
V Praze 6 rok vyplácí sociální pracovníci místo hotovosti peněžní poukázky. Za ty je možné nakoupit jen základní životní potřeby. Hlavním smyslem poukázek je zabránit tomu, aby se peníze vyplácené jako sociální dávky proměňovaly v alkohol, cigarety nebo dokonce drogy.
Celý článek 22. 4. 2008
V červenci skončil v Praze 6 provoz jeslí v Šantrochově ulici, který dotovala městská část. Radní proto schválili Zásady podpory péče pro děti do tří let. Slib, který dali rodičům s dětmi do tří let se minulý týden začal realizovat. Rada totiž schválila první příspěvek na úhradu pobytu dětí v jeslích.
Celý článek 23. 7. 2007
V Praze 6 už tři dny vyplácí sociální pracovníci místo hotovosti peněžní poukázky. Za ty je možné nakoupit jen základní životní potřeby. Hlavním smyslem poukázek je zabránit tomu, aby se peníze vyplácené jako sociální dávky proměňovaly v alkohol, cigarety nebo dokonce drogy.
Celý článek 4. 5. 2007
Ještě na začátku tohoto roku jednotlivé radnice neměly na svých účtech peníze na výplatu jednotlivých sociálních dávek. Katastrofický scénář, kdy tisíce žadatelů o sociální dávky na příspěvky musejí čekat měsíc či dva, se naštěstí nekoná.
Celý článek 4. 1. 2007
Od prvního ledna začaly platit nové zákony, které mají významný dopad na veřejnost - zákon čís. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) a zákon č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu a zákon č. 111/2006 Sb. o pomoci v hmotné nouzi.
Celý článek 3. 1. 2007