Praha 6 našla nové prostory pro Dobrodějnu, ta nyní je na Hradčanské

Charitativní projekt Dobrodějna funguje od dubna v novém prostoru na adrese Milady Horákové 99 na Hradčanské. Do objektu, který patří městské části, se přestěhovala z administrativního komplexu na Bořislavce.

Hlavní foto

Přijít si pro pomoc na adresu Milady Horákové 99 mohou nejen lidé uprchlí z Ukrajiny, ale také matky samoživitelky nebo senioři. „Oproti místu na Bořislavce jsou současné prostory příhodnější a lepší co do přístupnosti, lidé nás snadno najdou a mohou do Dobrodějny vstoupit,“ říká Eva Juščáková z Nadačního fondu Veroniky Kašákové (NFVK), který za tímto projektem stojí. S hledáním nového místa pomohla MČ Praha 6, která nabídla za nízký příspěvek část přízemí svého domu na Hradčanské.

„Rozhodli jsme se využít pro dobrou věc prázdné nebytové prostory v domě, který čeká na celkovou rekonstrukci. Dočasné využívání volného nemovitého majetku pro veřejně prospěšné projekty a aktivity je něco, co budeme dělat v oblasti správy majetku i v budoucnu,“ říká Petr Prokop, místostarosta pro správu majetku.

Od dubna je možné do Dobrodějny opět nosit potřeby, potraviny a mléko pro děti, trvanlivé potraviny a drogistické zboží, a další věci, o které je největší zájem. „Nepohrdneme ničím, co doma nepoužíváte a je funkční, od hrnců a pánví, přes oblečení až po povlečení a ručníky,“ doplňuje Eva Juščáková. Jen na velké věci, například nábytek, zde nemají prostor, proto je nepřijímají.

Kdy má Dobrodějna otevřeno?

pondělí a středa 17–19 hod.

pátek 15–17 hod.

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024