Dary z Vánočního bazááárku předány dětem s hendikepem

Rodiče šestiletých chlapců Jáchyma a Matyáše si společně s dětmi převzali dary, které byly pořízeny z výtěžku Vánočního bazáááru. Lidé tak oběma chlapcům přispěli na zlepšení nelehké situace způsobené zdravotním postižením.

Hlavní foto

Během vánoční charitativně-kulturní akce, kterou s podporou městské části organizuje v břevnovském kině Dlabačov Nadační fond Šestý smysl, se podařilo vydělat 134 670 tisíc korun. Za ty byl pro šestiletého Jáchyma, který trpí poruchou autistického spektra, zakoupen iPad se speciální aplikací, která mu pomůže při nástupu do školy s komunikací.   

Šestiletému Matyášovi pomáhají rehabilitace a cvičení. Maminka proto převzala šek na 30 tisíc korun, které poslouží na úhradu lekcí ergoterapií na klinice Fyzioland v Uhříněvsi, kam pravidelně dochází, a dále mu byly zakoupeny balanční kameny a hračky zlepšující motoriku.

Zbylá část peněz zamířila do Základní školy speciální Rooseveltova, kde bude využita na hipoterapie pro mentálně postižené děti.

Předání darů se uskutečnilo na radnici Prahy 6 za účasti Mariána Hoška, který má v gesci zdravotní a sociální politiku a právě tento odbor vytipoval příjemce darů. Velkým podporovatelem Vánočního bazááárku je též hudební skupina Tata Bojs, proto se slavnostního předání účastnil i frontman kapely Milan Cais.

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024