Plavba po Vltavě pro seniory

Jako dárek k Mezinárodnímu dni seniorů, který se slaví 1. října, připravila městská část pro své občany z řad seniorů dvouhodinovou plavbu lodí Calypso po Vltavě s výkladem, drobným občerstvením, živou muzikou. Výlety se konají v pondělí 12. a 19. září v 15 hodin a jsou zdarma.

Hlavní foto

Plavba po Vltavě vede historickým centrem v úseku mezi ostrovem Štvanice a Vyšehradskou skálou, pod Karlovým mostem a přes Smíchovskou plavební komoru.

Výletu se mohou zúčastnit zájemci starší 65 let s trvalým bydlištěm v Praze 6 (kromě Suchdola, Lysolají, Řep, Přední Kopaniny a Nebušic), přihlášky lze podávat telefonicky na číslech 220 189 622 nebo 220 189 613, případně osobně na radnici v kanceláři 208. Kapacita lodi je 80 míst a před vstupem na palubu bude nutné předložit občanský průkaz kvůli kontrole trvalého bydliště.

Sraz na plavbu je ve 14.30 hod. u Čechova mostu, přístaviště na Dvořákově nábřeží, pod nemocnicí Na Františku, můstek č. 10

V případě mimořádné situace mohou být plavby zrušeny.

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024