Starostka Kousalíková navštívila seniory

Prioritou starostky Kousalíkové je sociální oblast a péče o seniory. To potvrdila i dubnovými návštěvami v do mě pro seniory Nová Ořechovka a v domě s pečovatelskou službou v Liboci.

Hlavní foto

Kromě přátelského povídání se řešily hlavně problémy, které seniory trápí. Obyvatelé domu na Ořechovce by si například přáli posunout zastávky autobusů MHD blíže k jejich bydlišti nebo prostory haly přeměnit na klubovnu.

V Domě s pečovatelskou službou představil místostarosta pro sociální oblast Petr Ayeboua projekt přestavby DPS. „Přestavba začne se v příštím roce. Dojde k výměně oken a přestavbě koupelnových jader. Také bude vybudován samostatný vchod pro návštěvníky ordinace tak, aby neprocházeli domem, ale přímo vstupovali do čekárny ordinace,“ vysvětlil Ayeboua. Obyvatelé domu budou během rekonstrukce přestěhováni do prázdných prostor, maximálně však na jeden týden.

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024