Projekt Testovací plánování – Hradčanské rozhraní, jehož cílem je nalezení shody ohledně rozvoje území mezi ulicemi Pelléova a U Vorlíků, postoupil do finální fáze. Projekční týmy vytvořily na základě dříve představených konceptů návrhy rozvoje území, které nyní budou konzultovány s poradním a řídicím výborem projektu i s veřejností.

Celý článek 10. 9. 2024

Poslední vlak zastavil v nádraží Praha – Bubeneč 28. srpna 2014 krátce před půlnocí. A přesně po deseti letech zde mimořádně zastaví vlak, jenž svým příjezdem dává symbolicky budově nádraží nový smysl. Z nádraží Bubeneč se tak stala Stanice 6.

Celý článek 28. 8. 2024

Na území Prahy 6 je v péči městské části 87 dětských hřišť a 24 sportovišť. Co do počtu dětem nabízejí spoustu příležitostí, jak trávit volný čas aktivně, venku, v pohybu. Radnice navíc usiluje o to nabízet prostor a prvky také pro starší děti.

Celý článek 16. 7. 2024

Po třech týdnech od oficiálního převzetí správy zpřístupňuje městská část Prahy 6 areál zámku Veleslavín veřejnosti. Slavnostní otevření se uskuteční 20. června v 17 hodin. Návštěvníci zde najdou místo k odpočinku, trávení volného času s dětmi a otevírá se tím i možnost pro pořádání akcí a kulturních festivalů nejen pro místní spolky.

 

Celý článek 18. 6. 2024

30. dubna skončilo hlasování v 5. ročníku projektu participativního rozpočtování Nápad pro Šestku. Během měsíce vyjádřilo svůj názor celkem 1 441 respondentů, o čtvrtinu více než v minulém ročníku. Hlasování bylo rozděleno do 2 kategorií – malé nápady a velké nápady.

Celý článek 13. 5. 2024

Škola, kulturní centrum, prostor pro komunitní akce, park otevřený pro veřejnost – ještě loni se zdálo, že se areál veleslavínského zámku otevře v řádu několik let lidem a stane se přirozeným centrem Veleslavína. Letos je opět vše jinak.

Celý článek 12. 2. 2024

Z dalších dvou vodních pump na šestce, které dosud bez užitku stály ve veřejném prostoru, opět teče voda. Na území městské části jich tak je z celkových 21 kompletně funkčních sedm. Šestková radnice vybízí své občany: „Přijďte si zapumpovat!“

Celý článek 2. 8. 2023

Po dvouleté pauze se v září opět vrátí participativní projekt Nápad pro Šestku – s vyšším rozpočtem a otevřený pro teenagery od patnácti let. Už popáté mohou lidé z Prahy 6 navrhovat a rozhodovat o tom, jak vylepšit, kultivovat a oživit veřejný prostor kolem sebe.

Celý článek 24. 7. 2023

Festival otevřených budov Open House Praha se letos koná od 15. do 21. května. 9. ročník svátku městské architektury o víkendu zdarma zpřístupní veřejnosti více než 100 budov v Praze, z toho 14 na území Prahy 6. Součástí jsou komentované procházky, přednášky a diskuze.

Celý článek 11. 5. 2023

Městská část Praha 6 na základě usnesení Rady předala zástupcům pošty své stanovisko k zamýšlenému rušení pěti poštovních poboček na území městské části.

Celý článek 14. 4. 2023

Rekonstrukce Říčanovy ulice v Břevnově, kterou připravuje hlavní město Praha, vyvolala debatu o podobě navazujícího veřejného prostoru. K návrhům na novou podobu tří křížení ulic uspořádala Praha 6 anketu mezi místními. Nyní bude s investorem řešit zapracování podnětů.

Celý článek 8. 3. 2023

Setkali jste se při cestě automobilem či autobusem s nepříjemným výtlukem na vozovce? Našli jste závadu na cyklostezce? Nahlaste tento problém a dejte tak podnět k opravě.

Celý článek 25. 1. 2023