Praha 6 stojí za Dědinou

Městská část Praha 6 na základě usnesení Rady předala zástupcům pošty své stanovisko k zamýšlenému rušení pěti poštovních poboček na území městské části.

Hlavní foto

Na jednání zástupců Městské části Praha 6 a České pošty jednoznačně zazněl nesouhlas se způsobem rušení poboček České pošty na území Prahy 6.

„Nesouhlasíme zejména se zrušením pobočky na Dědině. Přednesli jsme alternativní návrh na zrušení pobočky v OC Šestka, který dle zástupců pošty ale není realizovatelný,“ uvedl starosta Jakub Stárek.

Zástupci pošty jakoukoli navrhovanou změnu odmítli a argumentovali technickými parametry, které v rámci ČR splňují, tedy zajištění dostupnosti pobočky ČP do vzdálenosti 3 km vzdušnou čarou. „Argumenty, které zástupci České pošty přednesli, považuji v souvislosti s rušením pobočky na Dědině za irelevantní. To, že si mají obyvatelé sídliště Dědina dojet na pobočku v Řepích, je naprosto zcestné. O rušení poštovních poboček budeme jednat na nejbližším zastupitelstvu v pondělí 17. dubna. Zastupitelstvo bude hledat možnosti, jak rozhodnutí o rušení poboček zvrátit v rámci stran vládní koalice,“ dodává Stárek.

 

Pošty navrhované ke zrušení:

Praha 612 (Parléřova 681)

Praha 614 (Vlastina 888)

Praha 617 (Vaníčkova 1911)

Praha 65 (Kladenská 538)

Praha 68 (Aviatická 1048)

Související články