Přehlednější přecházení před školami a v křižovatkách

Na základě požadavku Prahy 6 aktuálně dokončuje Technická správa komunikací realizaci stavebního zpomalovacího prahu a přisvětlení přechodů pro chodce v blízkosti základní školy Pod Marjánkou.

Hlavní foto

Nová úprava zpomalí projíždějící auta namísto neestetických a hlučných montovaných prvků a místo zpřehlední zejména ve prospěch viditelnosti dětí. Práce na zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích probíhají v rámci programu BESIP hl. m. Prahy.

Letos bude ještě, dle příslibu města, provedeno zvýšení bezpečnosti pěších v místech chodecky velmi frekventované křižovatky Dejvická–Eliášova. Rekonstrukce a zkrácení délky přechodu pro chodce se po mnoha letech složitého projednávání dočkají také na Dlabačově, kde bude upraven přechod v úrovni ulic StrahovskáDiskařská.

V oblasti bezpečnosti silničního provozu připravujeme velké množství dalších důležitých projektů, momentálně intenzivně jednáme např. o situaci před školou Na Dlouhém lánu. Zaměřujeme se hlavně na okolí školských zařízení, která aktuálně formou auditu posuzují specialisté z Fakulty dopravní ČVUT,“ říká Jiří Lála, místostarosta pro dopravu.

Foto: TSK a.s.

Související články

Záměr Elektrifikace autobusových linek na levém břehu Vltavy schválila již v roce 2020 Rada hl. m. Prahy i představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy. Záměr zahrnoval projekční přípravu linek 131 (Hradčanská – Bořislavka), 137 (Na Knížecí – U Waltrovky), 176 (Karlovo náměstí – Stadion Strahov) a 191 (Na Knížecí – Letiště). Aktuálně je v řešení elektrifikace linky č. 131 z Hradčanské na Bořislavku.

Celý článek 25. 7. 2024

Rada městské části nedávno schválila nová pravidla pro vydávání souhlasu k vjezdu motorových vozidel do vybraných lokalit na jejím území. Konkrétně se jedná o vytipované vnitrobloky, kde v současné době dochází k porušování pravidel nejen pro parkování, ale dochází zde i ke znečišťování prostředí a k poškozování místní zeleně.

Celý článek 3. 7. 2024