Praha 6 si už našla na Facebooku přes tisíc fanoušků

Praha 6 je nakloněna moderním technologiím. Má vlastní internetovou televizi, oslovuje občany pomocí SMS, online přenáší svá jednání a před měsícem se objevila i na nejpopulárnější sociální síti - Facebook.
Hlavní foto

"Od facebookového profilu jsme si slibovali přilákání mladých lidí a oslovení širokého okruhu veřejnosti. Získali jsme příležitost mluvit s lidmi civilním způsobem. Jazykem teenagerů bychom rádi komunikovali i s těmi skupinami, které se teprve začínají zajímat o to, co se v městské části děje," vysvětlil starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Po měsíci fungování facebookového profilu Prahy 6 se zdá, že komunikace přes tuto sociální síť přesně splňuje svůj účel. Podařilo se získat úctyhodných 1.201 fanoušků (!), z toho 75% fanoušků jsou ve věku 13 -24 let!

Praha 6 své fanoušky na Facebooku informuje o aktuálním dění v městské části, významných akcích, novinkách a zajímavostech či základních informacích o fungování úřadu.

Veškerý, pravidelně aktualizovaný obsah lze najít po zadání slov „Praha 6 Facebook“ do vyhledávače www.google.cz nebo přímo po kliknutí na ikonu Facebook na stránkách www.praha6.cz (v levé části stránek) nebo kliknutím na následující odkaz: www.facebook.com

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024