Parkování na chodníku? Strážníci v Praze 6 provedli rozsáhlé kontroly

Městská část Praha 6 se ve spolupráci s Městskou policií hlavního města Prahy pustila do potírání přestupků řidičů při parkování či stání. Městští strážníci tak během dvoudenní dopravně-bezpečnostní akce v Dejvicích a Bubenči odhalili v souvislosti s parkováním vozidel celkem 153 přestupků.  

Hlavní foto

„Vnímáme stížnosti obyvatel na nepovolené parkování. Auta mnohdy parkují mimo vyhrazená stání: na chodnících, křižovatkách, poblíž přechodů pro chodce apod. Tím obtěžují pěší, potažmo ohrožují bezpečnost silničního provozu. Proto jsme se s městskou policií domluvili na realizaci dopravně-bezpečnostních akcí na území Dejvic a Bubenče, kde jsou tyto přestupky nejčastější,“ vysvětluje Ondřej Matěj Hrubeš, radní Prahy 6 pro dopravu.

Městská policie po dohodě s Prahou 6 provedla rozsáhlé kontroly se zaměřením na dodržování dopravní kázně ze strany řidičů. Během dvou dní, kdy se akce konala, strážníci odhalili celkem 153 přestupků. K těm nejčastějším patřilo nepovolené stání vozidel na křižovatce, stání na chodníku, kde to není povolené značkou, potažmo zastavení nebo stání ve vzdálenosti kratší než pět metrů od přechodu pro chodce.

„Přímo na místě naši strážníci řidičům udělili 13 pokut v celkové výši 4 500 korun. Vypsali jsme také 132 oznámení o podezření ze spáchání přestupku, v osmi případech byla situace řešena domluvou. V zónách placeného stání jsme pak zkontrolovali 422 vozidel, z toho u čtyř vozidel bylo nařízeno odstranění z pozemní komunikace,“ přibližuje výsledky kontrol Zdeněk Kovanda, ředitel Obvodního ředitelství Praha 6 Městské policie hlavního města Prahy.

V dopravně-bezpečnostních akcích bude městská policie na základě dohody s Prahou 6 pokračovat, a to i v dalších lokalitách na území šesté městské části. 

Fotogalerie

Související články

Zhotovitel stavby aktuálně informoval investora, kterým je hlavní město Praha, že termín dokončení první etapy, který byl původně prodloužen do konce října, zkrátí a tato etapa by měla být hotová do 20. října. Práce na pravém jízdním pruh v klesání do Liboce budou zahájeny 21. října a měly by být dokončeny na začátku listopadu. Tím by tak měly být veškeré práce na akci Drnovská dokončeny.

Celý článek 11. 10. 2024

Již druhý ročník Dopravního orienťáku pořádá městská část Praha 6. Jedná se o závod, který kombinuje orientační běh s používáním prostředků městské hromadné dopravy. Závod se uskuteční v Evropské týdnu mobility ve čtvrtek 19. září.

Celý článek 16. 9. 2024

Díky BUS pruhům se podařilo odsunout kolony aut v ranních špičkách především z rezidenčních čtvrtí Dejvic a Bubenče směrem k Vltavě. To byl jeden z hlavních cílů tohoto opatření, jelikož centrum Dejvic a Bubenče se s hustotou dopravy a ranními kolonami potýká již léta.

Celý článek 12. 9. 2024