Fresh senior festival 2019: Festival pro všechny generace

Sedmý ročník Fresh senior festivalu se koná tradičně v prostředí galerie Villa Pellé a její zahrady. V úterý 28. května od 11 do 19 hodin se návštěvníci mohou těšit na swingovou kapelu Shadde Yadda, nestárnoucí Petru Černockou a kapelu Hamleti s frontmanem Alešem Hámou.

Hlavní foto

Festival nechce být jen pro seniory. Cílem organizátorů je vytvořit prostředí pro propojení generací prostřednictvím společných zájmů, prožitků a kulturních aktivit. Po celou dobu festivalu bude na návštěvníky čekat celé spektrum odborníků, připravené poradit. Mágové z Moudré sovičky pomohou s počítači, záchranáři z Life rescue Praha poradí s první pomocí a Senioři píší Wikipedii pomohou rozkrýt taje této platformy.
Dále na návštěvníky čeká program u stánků Fakulty tělesné výchovy a sportu UK, Městské policie, Dobrovolných hasičů z Lysolají či Armády ČR.
Za zmínku stojí také dva unikátní programy, tím prvním je Hestia, která propojuje lidi, kterým chybí prarodiče či vnouče. Druhým je projekt Pečujeme s radostí, který je určen těm, kteří dlouhodobě o někoho pečují a potřebují se poradit, nebo si vyměnit zkušenosti. Na své si přijdou také děti, pro které bude připravena dílnička Villy. Chybět nebude ani festivalová soutěž o zajímavé ceny.
Vstup na celý program je zdarma. Více informací na www.freshseniorfestival.cz nebo www.freshsenior.cz

Fresh senior festival pořádá spolek Porte pod záštitou starosty Ondřeje Koláře.

 

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024