Krajský Zlatý erb 2009: eGranty Prahy 6 dostaly stříbrnou!

V Clam-Gallasově paláci byli vyhlášeni vítězové pražského krajského kola 11. ročníku soutěže Zlatý erb.
Hlavní foto

Hlavní cenu v kategorii městských webů převzal za hl. m. Prahu ředitel Magistrátu hl. m. Prahy Martin Trnka. Vítězem mezi obcemi se staly Petrovice a jako nejlepší elektronická služba byl vyhlášen Kamerový informační systém Magistrátu hl. m. Prahy. Tito vítězové postupují do celostátního kola soutěže Zlatý erb.

"Gratulujeme vítězům. Přestože Praha 6 po loňském i předloňském vítězství v této soutěži dokonce i v celostátním kole letos svou pozici neobhájí, nepovažuji druhé místo v elektronických službách za neúspěch. Jen to potvrzuje, že internetové prezentace měst a obcí jsou  brány stále více vážně a to je i naší snahou. Myslím, že individuální ocenění našemu webmasterovi Radku Pilátovi za přínos k rozvoji informačních technologií je toho jasným důkazem," domnívá se tajemnice úřadu Prahy 6 Lenka Pokorná.

Praha 6 i letos patřila k nejaktivnějším účastníkům. Do soutěže nominovala pět elektronických služeb a samotné webové stránky. Ty se umístily na čtvrtém místě. O umístění jednotlivých služeb spolu s komentáři porotců k těmto službám se můžete dočít níže pod odkazem "Bodové hodnocení podrobně".

„Zvyšující se kvalita a zajímavost internetových stránek měst, obcí a v Praze městských částí přispívá k odstraňování obav řady spoluobčanů z používání webu pro zcela prozaické účely, jako je vyřizování žádostí směrem ke státním a místním orgánům,“ shodli se všichni účastníci této soutěže.

Výsledky krajského kola:

Nejlepší webové stránky města:

1. místo - Portál Hl. m. Prahy www.praha.eu

2. místo - www.praha1.cz

3. místo - www.praha12.cz

Nejlepší webové stránky obce:

1. místo - MČ Praha - Petrovice (po druhé za sebou - zvítězila i v r. 2008) 

2. místo - MČ Praha - Velká Chuchle

3. místo - MČ Praha - Kolovraty

Nejlepší elektronická služba:

1. místo - Kamerový informační systém Magistrátu hl. m. Prahy, na jehož vývoji se podílejí odbor informatiky, odbor krizového řízení a Městská policie hl. m. Prahy

2. místo - MČ Praha 6 a její služba Elektronické granty - eGranty

3. místo – služba Sdílený web, která je z dílny odboru informatiky Magistrátu hl. m. Prahy

Zvláštní cena poroty za vynikající přínos webovým stránkám:


MČ Praha 6 – konkrétně jejímu webmasterovi panu Radku Pilátovi.


Podrobná charekteristika přihlášených el. služeb Prahy 6 ZDE

Bodové hodnocení podrobně ZDE

Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže Zlatý erb 2009 proběhne v pondělí 6. dubna 2009 v Hradci Králové v rámci  konference ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se bude konat pod záštitou Předsednictví ČR v Radě Evropské unie.