Dotace na podporu ekologických aktivit pro rok 2018

Číslo

2017/015

Datum vyhlášení

1. 11. 2017

Datum ukončení žádostí

31. 1. 2018

Datum zveřejnění výsledků

29. 6. 2018

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Blanka Bačová bbacova@praha6.cz 220189530

Úvod

Městská část Praha 6 vyhlašuje jednoroční dotační program v oblasti ekologických aktivit, jehož cílem je vytváření podmínek pro rozvoj ekologických činností v rámci vyhlášených dotačních témat.

Viz. příloha: Městská část Praha 6 vyhlašuje jednoroční dotační program v oblasti ekologických aktivit, jehož cílem je vytváření podmínek pro rozvoj ekologických činností v rámci vyhlášených dotačních témat.

Témata

1)Ekologická výchova, veřejná zeleň, ochrana přírody. Komplexní vzdělávací projekty zaměřené na prioritní témata - ekologicky výchovné a vzdělávací programy v souladu s koncepcí Ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty - školní zahrady a zelené učebny, budování a péče o naučné stezky a tabule. 2) Příspěvek na vylepšení a úpravy veřejných prostranství, veřejně přístupné zeleně, příspěvek na úklid, údržbu a drobný mobiliář žadatelům, kteří prokazatelně pečují vlastními silami o výše uvedená místa. 3) Přírodovědný průzkum složek flóry a fauny a managmentových opatření, zejména ve zvláště chráněných územích vedoucí k podpoře zvláště chráněných rostlin a živočichů - pro získání grantu je nezbytné doložit systematickou činnost v této oblasti. 4) Volné téma např. přírodovědné procházky, zapojení veřejnosti do ochrany životního prostředí, podpora a užití hospodářských zvířat a blanokřídlých opylovačů k údržbě luk, rekonstrukce a výsadba sadů a stromořadí.

Podmínky účasti

Viz. příloha: Vyhlášení pravidel

Přílohy