Wolkerovu ulici čeká rekonstrukce, změní se dopravní režim

Z důvodu oprav bude od 14. února do 31. května letošního roku uzavřena ulice Wolkerova ulice v Bubenči. Uzavírka se týká úseku náměstí Borise Němcova – Schwaigerova.

Hlavní foto

„Jsme rádi, že hlavní město realizuje opravu povrchů v ulici Wolkerova, která řadu let připomínala horskou dráhu. Zrekonstruovaná ulice bude bezpečnější a nový povrch sníží hluk od projíždějících vozidel,“ řekl za Prahu 6 radní pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš.

V souvislosti s uzavírkou komunikace dojde ke změně režimu přednosti jízdy v křižovatce Sibiřské náměstí (Bubenečská) x Sibiřské náměstí. Důvodem změny je zvýšená intenzita dopravy v novém upřednostněném směru vedeném obousměrně ulicemi Goetheho – Sibiřské nám. – Bubenečská a dále směrem do centra. Tento směr je významnou spojnicí pro vedení mimopražské automobilové dopravy s centrem Prahy. Takto upravený režim křižovatky bude i po ukončení uzavírky komunikace trvalý. 

Opravy navazují na předchozí rekonstrukční práce ze závěru minulého roku, které se uskutečnily na náměstí Borise Němcova.  Opravená komunikace zde již byla uvedena do předčasného užívání.

Plánované termíny a postup prací lze sledovat zde.

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024