Úspěšní žáci Prahy 6 převzali ocenění

S blížícím se závěrem školního roku Praha 6 ocenila nejšikovnější a nejpracovitější žáky svých základních škol.

Hlavní foto

Šestatřicet školáků převzalo v Písecké bráně pamětní listy, pamětní medaile Prahy 6 a drobné odměny. Odměněni byli převážně za reprezentaci školy a městské části v rozličných soutěžích, olympiádách a projektech, ale i za pomoc spolužákům, vč. těch ukrajinských, jakož i přípravu školních akcí a aktivit školních parlamentů.

„Po dvouleté pauze se radujeme, že jsme se mohli opět sejít a ocenit žáky, kteří vybočují svojí aktivitou, ale třeba i svojí empatií.  V tom širokém spektru oceněných jsou skvělí matematici, žáci úspěšní na olympiádách a v neposlední řadě i děti, které se díky jazykovému vybavení mohly zapojit do úspěšné adaptace spolužáků z Ukrajiny,“ uvedla radní pro školství Prahy 6 Marie Kubíková.

„Pro oceněné žáky je to uznáním jejich aktivity, a to je nesmírně důležité. Praha 6 má 15 základních škol, které jsou mimořádně dobré, protože každá je trochu jiná a zaměřuje se na něco jiného a na těch školách jsou vynikající žáci. A když jsme schopni říct, že si jejich aktivity vážíme – tak je to správně. Pochvaly není nikdy dost,“ komentoval předávání ocenění Jiří Růžička, senátor a předseda vzdělávací komise.

Ocenění vynikající žák uděluje městská část od roku 2009. NA fotografie z letošního ceremoniálu se můžete podívat ve FOTOGALERII.