TV6 mohou nově sledovat i anglicky mluvící diváci

Internetová televize Prahy 6 s názvem TV6 se pyšní několika NEJ! Stala se nejlepší elektronickou službou ČR roku 2008, nabízí vysílání do mobilních telefonů, vysílání pro neslyšící a nyní i vysílání pro anglicky mluvící diváky!

Hlavní foto

„Anglické titulky pro reportáže z Prahy 6 nejsou vůbec přepychem. Nejen, že skvěle doplňují naší snahu o lepší jazykové vzdělávání dětí a studentů, ale navíc umožňují sledovat dění v městské části i našim cizojazyčným spoluobčanům. V Praze 6 dnes totiž žije 12 469 cizinců, to je téměř deset procent všech cizinců žijících v Praze. Zároveň zde má sídlo přes šedesát diplomatických misí, které tímto také získávají možnost sledovat dění v místě svého pracoviště i bydliště,“ řekl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

TV6 přichází jako první obecní internetová televize v České republice s anglickou verzí. Všechny reportáže na TV6 jsou od tohoto týdne pod zvláštním odkazem „English subtitles“ opatřeny anglickými titulky, které se odvíjejí ve spodní části televizního okna. Otitulkováno je veškeré mluvené slovo, tedy jak komentář redaktora, tak synchronní i asynchronní vstupy respondentů.

Dosud vysílané česky otitulkované verze reportáží přinášely svůj užitek nejen pro sluchově postižené diváky, ale i v provozech, kde nelze používat zvuk nebo v případě, že chybí zvuková karta. Radnice nyní česky otitulkované verze využívá v informačních kancelářích a na radnici, kde běží televizní magazín pro občany a právě díky titulkům neobtěžuje zvukem ani návštěvníky informačních center, ani zaměstnance.

Webová televize TV6 přináší každý den novou reportáž a k tomu videa, která jdou přehrávat jednotlivě nebo v týdenních souhrnech. Po skončení aktuálního týdne se reportáže ukládají do archívu, který je rovněž přístupný. Kvalita  rozlišení jednotlivých reportáží je zvolena tak, aby je mohli sledovat pokud možno všichni uživatelé internetu. Přehrávat je lze buď ve Flash nebo Windows media player.

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024

V souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v Praze a celé ČR oslovuje městská část Praha 6 postupně jednotlivé školy a napomáhá koordinaci opatření, která zavádí a doporučuje hygienická stanice. Ta ostatně již v minulých dnech začala jednotlivé školy kontaktovat s informacemi a doporučením, jak v tomto případě postupovat.

Celý článek14. 3. 2024