Trhy na Kulaťáku v sobotu zahajují již 14. sezónu

V sobotu 4. března startují v Praze 6 na Vítězném náměstí již po čtrnácté Trhy na Kulaťáku. Trhy se konají každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Hlavní foto

Následujících 43 víkendů až do prosince bude možné nakupovat u oblíbených prodejců, jejichž sortiment obsahuje takřka všechny druhy potravin, květiny, sazenice, drobné rukodělné výrobky i speciální léčebnou kosmetiku nebo čaje. Trhy na Kulaťáku nejsou jen o nakupování čerstvých potravin z farem, ale i o setkávání s pěstiteli a chovateli. Díky zajímavé šíři českých a zahraničních stánků s občerstvením se také staly oblíbeným místem pro sobotní brunch. Při něm je možno si poslechnout i živou hudbu. Pozdější příchozí tak mohou na trzích poobědvat, výběr menu je opravdu velký.

Můžete ochutnat různé druhy oblíbeného street food, ale i gastronomické lahůdky z různých končin světa včetně těch rybích, ochutnat výtečnou kávu či si dát sklenku čerstvého moštu, limonády, vína nebo piva z regionálních pivovarů.

 Pro novou sezónu je opět připravena celá řada vylepšení i oblíbených akcí, které by se měly konat minimálně jednou za měsíc. Některé jsou již tradiční jako například Velikonoce, Festival malých pivovarů, Svatý Martin či Advent.  Unikátní Festival ambasád – Food and Culture, který je největší přehlídkou zahraniční gastronomie a kultury a koná se ve spolupráci s pěti desítkami ambasád z celého světa, se letos uskuteční v sobotu 10. června od 8 do 20 hodin.

 Organizátoři trhů se i letos zaměří třídění odpadu a omezení produkce zejména plastových odpadů. Vyzývají současně návštěvníky trhů, aby si pro nákup nosili vlastní obaly, kelímky a používali látkové tašky či síťovky.

Seznam prodejců pro první trh najdete ZDE