SMRT ČTYŘ VOJÁKŮ V AFGHÁNISTÁNŮ - VLAJKY NA RADNICI NA PŮL ŽERDI

Praha, 9. 7. 2014 - Na budově Úřadu městské části Praha 6 jsou již od středy 9. července 2014 staženy vlajky na půl žerdi. Radnice je ponechá stažené i ve čtvrtek 10. července 2014. Městská část Praha 6 je sídlem Generálního štábu Armády České republiky a tímto chce symbolicky vyjádřit a uctít památku čtyř vojáků zabitých v Afghánistánu. Starostka městské části Praha 6 rovněž zaslala osobní dopis náčelníkovi generálního štábu Armády ČR - Ing. Petru Pavlovi, M. A.

Hlavní foto

DOKUMENT V PLNÉM ZNĚNÍ.

Vážený pane armádní generále,

úterní zpráva o útoku atentátníka v Afghánistánu na české vojáky – účastníky mise ISAF, hluboce zasáhla celou zemi. Městská část Praha 6 je sídlem Generálního štábu Armády České republiky, dovolte mi proto vyjádřit jeho prostřednictvím upřímnou soustrast rodinám obětí.

Ztráta čtyř mladých lidských životů je tragédie, se kterou se bude Armáda České republiky a zvláště pak rodiny obětí jen velmi těžko vyrovnávat.

Terorismus je jeden z nejhrůznějších a nejodpornějších projevů lidské povahy, slabosti a záludnosti. Jisté je, že boj proti terorismu není nikdy zbytečný. Nasazení českých vojáků v mezinárodním boji proti terorismu si velmi vážím a věřím, že ti, kteří se terorismu propůjčují, budou potrestáni.

Marie Kousalíková

starostka městské části Praha 6

Vláda ČR rozhodla o celonárodním symbolickém uctění památky padlých vojáků při zahraničních misích

Vláda ČR na svém jednání dne 9. července 2014 mimořádně jednala o tragické smrti čtyř českých vojáků a přijala toto usnesení:

  1. Vláda České republiky vyjadřuje hlubokou soustrast rodinám a pozůstalým po čtyřech usmrcených vojácích Armády ČR, kteří 8. července 2014 tragicky zahynuli při plnění bojových povinností v rámci mezinárodní bezpečnostní operace pod vedením NATO v Afghánistánu.
  2. Vláda České republiky rozhodla o celonárodním symbolickém uctění památky čtyř vojáků zabitých v Afghánistánu, kteří položili své životy ve jménu boje za demokracii a svobodu. Symbolické uctění proběhne ve čtvrtek 10. července 2014. Vláda proto nařizuje, aby se ve čtvrtek 10. července 2014 ve 12:00 h po dobu 3 minut na celém území České republiky rozezněly sirény, a rovněž vláda doporučuje, aby se ve stejnou dobu rozezněly zvony, a lidé tak měli možnost připomenout si památku českých vojáků. zdroj: vlada.cz

 ČTĚTE TAKÉ: iDnes.cz: Ve čtvrtek v poledne se k poctě padlých vojáků rozezní sirény i zvony