Školka Tychonova je po rekonstrukci jako nová

Praha 6 má další kompletně zrekonstruovanou školku. MŠ Tychonova byla jednou z posledních na území městské části, které dosud neprošly rekonstrukcí. Po roce stavebních prací se nyní děti i vychovatelky vrátily do opraveného objektu.  

Hlavní foto

Vilový objekt, ve kterém sídlí MŠ Tychonova, se nachází v oblasti městské památkové rezervace. Opravy proto probíhaly pod dohledem památkářů. Výsledkem je citlivé propojení historicky cenných prvků s moderními materiály a technologiemi, což dohromady vytvořilo krásné, čisté a útulné prostředí. „Snažili jsme se zachovat a opravit maximum z původních tvarů i materiálů. S památkáři jsme našli společnou řeč, jejich zásahy byly smysluplné a konci je opět plně funkční mateřská škola,“ říká radní pro školství Marie Kubíková, která oceňuje, že se například podařilo původní masivní mříže v oknech nahradit lehkými ocelovými lanky, která zachovávají bezpečnost, ale zároveň neruší exteriér budovy.

Dispozice školky v domě z 30. let minulého století zůstaly zachovány. Školka bude i po rekonstrukci sloužit pro 50 dětí. „Dovolili jsme si ten luxus školku pouze opravit. Rekonstruovali jsme od samého základu, od kanalizací přes kompletní rozvody po střešní krytinu. Repasoval se nábytek, kuchařky mají novou kuchyni a na zahradu jsme umístili nové herní prvky včetně mlžítka,“ doplňuje radní Kubíková.

Rekonstrukce školky byla investicí městské části a vyšla na 37,5 milionu korun.

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024

V souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v Praze a celé ČR oslovuje městská část Praha 6 postupně jednotlivé školy a napomáhá koordinaci opatření, která zavádí a doporučuje hygienická stanice. Ta ostatně již v minulých dnech začala jednotlivé školy kontaktovat s informacemi a doporučením, jak v tomto případě postupovat.

Celý článek14. 3. 2024