Setkání k rekonstrukci Říčanovy ulice a revitalizaci náměstíček

Zveme místní obyvatele ke společnému setkání na téma rekonstrukce Říčanovy ulice a související revitalizace tří břevnovských náměstíček. Setkání se uskuteční formou procházky v dotčeném území 25. ledna od 17 hodin, sraz je na rohu ulic Říčanova a 8. listopadu.

Hlavní foto

Říčanova ulice, jejíž součástí náměstíčka jsou, je ve vlastnictví hlavního města Prahy, které prostřednictvím své správcovské organizace TSK připravilo projekt na rekonstrukci. Ta spočívala pouze v opravách povrchů. Praha 6 tento krok vnímá jako promarněnou šanci na revitalizaci městského prostoru, proto z vlastní iniciativy nechala připravit pracovní návrhy na vylepšení podoby náměstíček. Ty následně dala k dispozici projektantovi stavby.

K návrhům se mohou vyjádřit i místní obyvatelé. Své komentáře lidé mohou směřovat emailem k referentce participace Halině Himmelové na hhimmelova@praha6.cz. Sběr podnětů bude probíhat zároveň během procházky se zástupci městské části. Návrhy veřejnosti na úpravy předá městská část zpracovateli projektu.

Fotogalerie

Související články

Záměr Elektrifikace autobusových linek na levém břehu Vltavy schválila již v roce 2020 Rada hl. m. Prahy i představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy. Záměr zahrnoval projekční přípravu linek 131 (Hradčanská – Bořislavka), 137 (Na Knížecí – U Waltrovky), 176 (Karlovo náměstí – Stadion Strahov) a 191 (Na Knížecí – Letiště). Aktuálně je v řešení elektrifikace linky č. 131 z Hradčanské na Bořislavku.

Celý článek 25. 7. 2024

Rada městské části nedávno schválila nová pravidla pro vydávání souhlasu k vjezdu motorových vozidel do vybraných lokalit na jejím území. Konkrétně se jedná o vytipované vnitrobloky, kde v současné době dochází k porušování pravidel nejen pro parkování, ale dochází zde i ke znečišťování prostředí a k poškozování místní zeleně.

Celý článek 3. 7. 2024