Šestka opět kvete

V Praze 6 rozkvétá v těchto dnech více než 151.000 květin, z toho na Vítězném náměstí čtyřicet tisíc různobarevných tulipánů. V současné době se navíc zakládají čtyři nové záhony.
Hlavní foto

“Zjistili jsme, že rozkvetlé ulice lidi těší. Proto jsme vytvořili celý květinový program, kterého se mohou zúčastnit i sami obyvatelé naší městské části. Chceme, aby květinami ožily například předzahrádky,“ řekl starosta Chalupa.

Majitelé podniků, kteří se přizpůsobí návrhům předloženým radnicí, mají snížené nájemné za využívání chodníku z dosavadních třiceti korun na pět korun za metr čtvereční. Navíc formou grantu rozšířila a doplnila radnice Prahy 6 květinovou výzdobu nejen na plochách veřejné zeleně, ale i v oknech směřujících na veřejná prostranství.

„Květinové záhony a i jiná květinová výzdoba k veřejným prostranstvím velkoměsta patří. Květiny svou barevností a mnohotvárností zpříjemní a zkrášlí každodenní pobyt ve městě a na veřejných prostranstvích a je potřeba je chápat jako součást vyspělé kultury městského prostředí,“ vysvětlil starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Vítězné náměstí
záhony ve středu - tulipán ´Apeldoorn´s Elite´ - červená se žlutým lemem
záhony po obvodu - tulipán ´Golden Apeldoorn´ - žlutá barva
záhon při ulici Verdunské - ´Furand´ - červená s bílým lemem
záhon při ulici Dejvické - ´Furand´ - červená s bílým lemem

4 nové květinové záhony
ulice Nikoly Tesly
Krupkovo náměstí
křižovatka Na Ořechovce x Slunná
u Libockého kostela

všechny záhony v Praze 6
98 480 ks tulipánů
2 400 ks narcisů
51 050 ks macešek

Související články