Seminář pro zaměstnance školních jídelen na šestce

Na sklonku prázdnin zorganizovala Praha 6 setkání zaměstnanců všech šestkových školních jídelen. Pozvání přijali kuchaři i kuchařky, hospodářky a ředitelé i ředitelky škol.

Hlavní foto

Hlavním tématem bylo školení Hygienického minima pod vedením Anny Fuleové, ředitelky Odboru hygieny dětí a mladistvých. S novinkami ohledně připravovaných změn spotřebního koše účastníky semináře seznámila Alexandra Košťálová ze Státního zdravotního ústavu. „Letošní školní rok se v jídelnách budeme věnovat projektu Vaříme udržitelně ve školních jídelnách na Praze 6, který je spolufinancován Magistrátem hlavního města Prahy,“ doplnila k účelu setkání místostarostka pro školství Mariana Čapková a dodává:  „Jsem moc hrdá na kolegy ze školních jídelen, protože zdravá škola a školka začíná právě u nich, nejen co do kvality jídla, ale i co do nálady celé školy. Moc jim za jejich práci a elánu pro naše školy a školky děkuji.“

Fotogalerie

Související články

Po úspěšném projektovém dni na Českém vysokém učení technickém, pokračuje městská část Praha 6 v podpoře profesní orientace svých žáků a přichází s dalším projektovým dnem, tentokrát na České zemědělské univerzitě. Cílem je představit žákům 9. tříd základních škol zřizovaných Prahou 6 rozmanité možnosti studia a budoucího uplatnění v oblasti zemědělství a příbuzných oborů.

Celý článek 11. 6. 2025

Městská část Praha 6 letos již pošestnácté ocenila mimořádné žáky svých základních škol v rámci tradičního slavnostního setkání Úspěšný žák. Tato akce se poprvé uskutečnila v roce 2009 a od té doby se stala důležitou součástí podpory vzdělávání a uznání výjimečných výkonů mladých obyvatel Prahy 6.

Celý článek 31. 5. 2025