Revitalizaci Baby mohou lidé ovlivnit vyplněním dotazníku

Osada Baba v Praze 6 by se mohla v budoucnu proměnit k lepšímu díky plánované revitalizaci. K ní se mohou lidé do konce března vyjádřit prostřednictvím dotazníku, který připravil pražský Institut plánování a rozvoje.

 

Hlavní foto

Revitalizace památkové zóny Baba by měla pozitivně ovlivnit kvalitu tamního bydlení. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy ve spolupráci s Archum architekti s.r.o. připravují koncepční studii úprav veřejných prostranství. Pro občany proto připravili dotazníkovou anketu. Její výsledky budou jedním z podkladů pro pracovní návrh úprav řešeného území a pro návrhy na dalších místech. Dotazník spojený s úpravami veřejných prostranství naleznete na webové adrese: baba.urad.online. Vyplnit ho můžete ve dnech 17. – 28. 3.

Sídliště Baba je z hlediska urbanismu a veřejných prostranství stabilizované území. Ovšem i stabilizované lokality časem vyžadují úpravy. V případě Baby je největším problémem špatný stav a umístění podzemních sítí, jako je například kanalizace, vodovod či plyn. Dále jsou v plánu i další úpravy, které nejsou zkoordinované. Hlavní město společně s Institutem plánování a rozvoje připravuje koncepční studii, která umožní zkombinovat a zkoordinovat probíhající paralelní projekty a tím současně zvýšit efektivitu vynaložených prostředků.

V únoru 2021 proběhl první informační webinář k zapojení veřejnosti do návrhu revitalizace. Setkání bylo připraveno pro místní veřejnost, aby se mohla seznámit s projekčním i manažerským týmem projektu, a doptat se na otázky. Snahou webináře bylo vysvětlit, co může přinést koncepční studie, a jak je důležité zapojit do procesu její tvorby místní veřejnost, která bude moci ovlivnit jak návrh úprav, tak se vyjádřit k pracovní verzi návrhu. Výsledkem participace má být o pochopení potřeb veřejnosti a přetavení tohoto pochopení do návrhů konkrétních realizací. 

Více informací ZDE