Radnice poradí rodičům školáků

Nový portál radnice www.jakdoskoly.cz navazuje na stránky jakdoskolky.cz, které už půl roku pomáhají rodičům vybrat správnou školku pro dítě, orientovat se v předpisech nejen o přijímacím řízení a dozvědět se zajímavosti z předškolního života dětí.

Hlavní foto

„Naší snahou bylo vytvořit přehledný, ucelený a systematický mechanismus, ve kterém by se rodiče jak předškolních, tak i školních dětí snadno orientovali a dozvěděli se vše podstatné, co potřebují,“ vysvětluje starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

„Oba informační portály obsahují kompletní informace o rodičovské péči, zejména kontakty, adresy, odkazy na webové stránky a představuje jednotlivé školky a školy včetně jejich hodnocení,“ popisuje sourozenecké webové stránky jakdoskolky.cz a jakdoskoly.cz radní pro školství Ondřej Balatka.

Portál JAKDOSKOLY.CZ navazuje na úspěšný portál JAKDOSKOLKY.CZ spuštěný letos na jaře. Praha 6 tak nabízí přehledné a ucelené informace rodičům školních dětí i dětem samotným. Proto na nových stránkách rodiče i děti naleznou kontakty nejen na obecní školy, ale i soukromé, umělecké či speciální, pedagogické poradny či důležité legislativní předpisy, ale i možnosti trávení volného času, modul poruch učení, informace o šikaně a týrání nebo drogové prevenci. Pro děti a jejich učitele angličtiny je určen modul mezinárodní spolupráce - výuka jazyků.
Nechybí ani oblíbená rubrika videoškola, ve které je každá základní škola z Prahy 6 zastoupená videosnímkem.

Podle Chalupy by oba portály měly být především živým organizmem: „Pravidelně se na něm budou objevovat aktuality z dění v jednotlivých školkách a školách.“

WWW.JAKDOSKOLY.CZ

Videoreportáž TV6 ZDE

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024

V souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v Praze a celé ČR oslovuje městská část Praha 6 postupně jednotlivé školy a napomáhá koordinaci opatření, která zavádí a doporučuje hygienická stanice. Ta ostatně již v minulých dnech začala jednotlivé školy kontaktovat s informacemi a doporučením, jak v tomto případě postupovat.

Celý článek14. 3. 2024