Praha 6: Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2014

Praha, 13. prosince 2013 - Zastupitelé městské části Praha 6 dnes schválili rozpočet šesté městské části na rok 2014. Praha 6 je tak první pražskou městskou částí, která má rozpočet schválený. Počítá s příjmy v celkové výši 672 milionů korun a výdaji v celkové výši přes 1,2 miliardy korun. Výši rozpočtu kritizovala opozice. Návrh rozpočtu byl nakonec přijat při hlasování 31 hlasů pro a 6 hlasů proti. V PŘÍLOZE ČLÁNKU DOKUMENT - ROZPIS VÝDAJŮ V ROCE 2014.

Hlavní foto

ČTK: Praha 6 bude hospodařit s rozpočtem ve výši 1,2 miliardy

BLESK - Praha 6 bude hospodařit s rozpočtem na rok 2014

novinky.cz - Vaše zprávy: Zastupitelé Prahy 6 schválili rozpočet na rok 2014

tyden.cz - Ulice: Šestka má schválený rozpočet! Kam půjdou peníze?

Vybrané příklady výdajů

V oblasti městská infrastruktura:

Běžné výdaje v celkové výši 59 milionů korun zahrnují především výdaje určené na celkové opravy prováděné v rámci „Chodníkového programu“, kdy Praha 6 opravuje na své náklady chodníky, o které by se ale mělo starat hlavní město, ale protože to město nedělá a Praha 6 chce mít chodníky v dobrém stavu, tak nezbývá nic jiného, než chodníkový program.

Kapitálové výdaje v celkové výši 63, 1 milionů korun zahrnují následující investiční akce: „Centrální park Hanspaulka – Kotlářka“ ve výši 6 milionů korun, „Zápolí Písecké brány“ ve výši 8 milionů korun, „Revitalizace parku Vokovická“ ve výši 11 milionů korun, „Revitalizace parku Evropy“ ve výši 9 milionů korun, „Revitalizace parku Lazáro Cardénase del Rio – parku osobností“ ve výši 20 milionů korun a dále například revitalizace parků.

V oblasti školství:

Plánuje se například rekonstrukce mateřské školky Čínská a Sbíhavá, u základní školy Na Dlouhém lánu rekonstukci sportoviště, u základní školy Červených vrch zateplení štřešního pláště budovy.

V oblasti zdravotnictví a sociálních věcí:

Rozpočet počítá se 40 miliony korun na výstavbu nové léčebny dlouhodobě nemocných.

V oblasti hospodářství:

V kapitálových výdajích v celkové výši 246 milionů korun jsou především zařazeny finanční prostředky na dokončení akcí, které byly rozpracovány v roce 2013. Jedná se o akce „Nad Kajetánkou 2,4,6 a Patočkova 31, 33, 35, 37- II. a III. etapa rekonstrukce objektu“ ve výši 91,2 milionů korun, dále na akci „Půdní vestavby - dokončení“ je určena částka ve výši 50 milionů korun a na akci „Výstavba bytového domu s malometrážními byty – Rakovnická – Stochovská“ je určena částka ve výši 40 milionů korun a na akci „Náměstí Svobody – Skleňák – rekonstrukce vytápění a elektro“ je určena částka ve výši 47,5 milionu korun.

Kompletní materiály k rozpočtu ke stažení zde:

www.praha6.cz

Související články

Praha 6 od července přebírá od Magistrátu hlavního města Prahy agendu přestupků. Za tímto účelem vzniklo oddělení přestupků, které bude součástí odboru přestupkového řízení, a od 22. dubna bude nově v provozu v poliklinice Pod Marjánkou na Břevnově. Ve dnech 18. a 19. 4. se odbor přestupkového řízení stěhuje z původní adresy Dr. Zikmunda Wintra 768/20 na polikliniku a v těchto dnech bude pro veřejnost uzavřen.

Celý článek16. 4. 2024