Praha 6 otevírá veřejné kluziště, letos bude na Vypichu

Také letošní Vánoce v Praze 6 budou patřit pohybu na ledě. V sobotu 5. prosince se pro veřejnost otevře kluziště na Vypichu, které vedle půjčovny bruslí nabídne například i školu bruslení.

Hlavní foto

„Letos nechystáme kluziště na Kulaťáku, jak jsou lidé zvyklí, protože tam stojí odběrové pracoviště na covidové testy. Místo toho jsme pro něj našli místo na Vypichu před oborou Hvězda v areálu dopravního hřiště Domu dětí a mládeže Praha 6,“ vysvětluje místostarosta Prahy 6 pro sport a volný čas Jan Lacina.

Na kluziště, jehož provozovatelem je právě Dům dětí a mládeže Praha 6, bude vstup zdarma, a to denně od 9 do 21 hodin. Návštěvníci budou moci využít zdarma i přilehlou plochu pro parkování vozidel (viz obrázek). Vedle drobného občerstvení se návštěvníci mohou těšit i na doprovodný program, ten bude ve znamení pravidelné školy bruslení a dalších akcí. Aktuality ohledně programu je možné najít na webu a facebookové stránce kluziště.

Vzhledem k aktuálním protipandemickým opatřením vyhlášeným vládou bude vstup do areálu omezen na maximálně 50 osob. Aktuální počet návštěvníků bude evidován prostřednictvím vstupních turniketů.

Zájemci si budou moci půjčit na místě brusle, k zapůjčení budou i bezpečnostní helmy pro malé bruslaře. Veškeré vybavení pořadatelé bezprostředně po jeho navrácení vydezinfikují přípravkem, jaký používají i profesionální hokejové týmy. Zároveň je vhodné, aby si návštěvníci přinesli vlastní vybavení, mají-li tu možnost. Pokud by někdo neměl dostatečně ostré nože na bruslích, může si je u kluziště nechat nabrousit.

Během každého provozního dne bude dezinfikováno i samotné kluziště a veřejnost bude mít v areálu k dispozici i dezinfekci na ruce. V areálu jsou i toalety. Kluziště na Vypichu bude pro veřejnost otevřené do konce února 2021.   

Související články