Praha 6 opět přidá rodičům na kroužky

Také v tomto školním roce nabízí radnice finanční příspěvky na volnočasové aktivity šestkových dětí prostřednictvím systému Aktivní město. Rodičům přidá na kroužky až 600 korun na dítě.  

Hlavní foto

Podpora je určena dětem do 18 let, které mají trvalé bydliště v Praze 6 a které během školního roku vykonávají alespoň jedenkrát týdně zájmovou nebo volnočasovou činnost u některého z registrovaných poskytovatelů. Ať už se jedná o sportovní kluby, tělocvičné jednoty, umělecké kurzy, dětské oddíly nebo technicko – řemeslné, kreativní či vzdělávací kroužky.
Příspěvek až do výše 600 Kč je možno čerpat na úhradu kurzovného nebo členský příspěvek. „Loni jsme takto podpořili více než 5 tisíc dětí. Aktivní trávení jejich volného času a smysluplnou mimoškolní aktivitu pokládáme za důležitou, proto jsme se rozhodli je podpořit i v tomto školním roce,“ říká místostarosta pro sport a volný čas Jan Lacina. „Rada schválila, že na tyto aktivity uvolní částku 2 miliony korun,“ upřesnil letošní celkovou výši podpory.
Pro podání žádosti a výběr konkrétní aktivity slouží portál Aktivní město, který provozuje partner projektu, společnost Up Česká Republika. „Systém Aktivní město rodičům z Prahy 6 představovat asi nemusíme, jeho prostřednictvím jsme komunikovali s rodiči již v předchozích dvou letech. A nás těší, že si rodiče způsob zažádání o příspěvek i jeho utracení u poskytovatele kroužku pochvalují, protože tak mohou udělat rychle a komfortně od svého počítače nebo z mobilu,“ uvádí Karolína Kocincová, která má koordinaci programu v Up na starosti. „Oproti minulým letům jsme systém vylepšili. Je teď rychlejší a přehlednější.“
Portál naleznete na adrese www.aktivnimesto.cz Pro přístup je potřeba si nejprve založit uživatelský účet, jehož následné ověření zabere 3 – 5 dní. Uživatelé, kteří získali příspěvek v minulém roce, se již znovu registrovat nemusí a mohou použít loňské přihlašovací údaje. Následně pak jednoduše odbaví svoji žádost a vyjádření souhlasu s podmínkami programu. To vše na několik „kliků“.
Žádosti o příspěvek je možno podávat od 22. srpna do 20. prosince, utrácet za konkrétní aktivitu lze od 1. září do konce kalendářního roku (31. 12. 2019).
 

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024