Praha 6 má ocenění za nejlepší projekty prevence kriminality v Praze

Magistrát hlavního města Prahy vyhlásil soutěž o nejlepší projekty prevence kriminality na území hlavního města Prahy realizované v letech 1997 až 2017.

Hlavní foto

Cílem soutěže bylo připomenout problematiku prevence kriminality široké i odborné veřejnosti, ocenit úspěšnou preventivní práci v oblasti prevence kriminality na komunitní úrovni a podpořit výměnu zkušeností a sdílení dobré praxe v rámci hlavního města Prahy.

Městská část Praha 6 přihlásila do soutěže projekt „PRAHA 6 BEZPEČNĚ ONLINE 2015“, jehož cílem bylo zaměření na prevenci elektronického násilí a kriminality na území Prahy 6. Jednalo se o systematické snižování kybernetické kriminality a elektronického násilí páchaného dětmi a mládeží a zároveň na dětech a mládeži. Mez účastníky projektu byly žáci z 1. stupně základních škol, rodiče, pedagogičtí pracovníci nebo příslušníci Policie ČR s Městské policie Praha.

„Z celkových 7 městských částí jsme skončili na krásném třetím místě, což je pro nás velký úspěch a já mám velkou radost, že se Praha 6 v oblasti prevence stává jednou z vlajkových lodí,“ uvedl starosta Ondřej Kolář (TOP 09). „Poděkování si bezesporu zaslouží i pracovníci úřadu z oblasti prevence kriminality, kteří odvádí kvalitní práci.“