Praha 6 bude mít první dětskou skupinu

Dvanáct dětí od dvou let, o které se budou starat tři školené chůvy. Tak bude vypadat první dětská skupina, která bude od jara sídlit ve Střešovicích v Praze 6. O jejím zřízení rozhodli na svém jednání zastupitelé Prahy 6. Rozjezd projektu podpořilo grantem hlavní město.

Hlavní foto

Jedním z kritérií přijímání dětí do našich školek je věk dítěte, tedy tři roky. Jsem ráda, že od jara budeme mít alternativu i pro rodiče mladších dětí, kterým dokážeme nabídnout kvalifikovanou péči,“ říká radní pro školství Marie Kubíková, která o zřízení skupiny usilovala poslední rok.

Dětská skupina Sluníčko bude sídlit na adrese Starostřešovická 79/15. V objektu, který je majetkem městské části, již začaly nezbytné stavební úpravy umožňující umístění skupiny. Jde o úpravu vnitřních dispozic s ohledem na splnění požadavků platné legislativy, výměnu povrchů a části oken, doplnění potřebného vybavení interiéru i o úpravy zahrady pro potřeby skupiny. „Pokud epidemická situace práce nezbrzdí, přáli bychom si otevřít v dubnu příštího roku,“ doplnila radní Kubíková. Přijímání dětí by začalo zhruba s měsíčním předstihem.

Investice do rekonstrukce objektu, který městská část v minulosti pronajímala, budou činit 4,7 milionu korun. Provoz v prvních dvou letech podpořilo hlavní město Praha z operačního programu Praha – pól růstu ČR částkou 2,4 miliony korun.  

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024

V souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v Praze a celé ČR oslovuje městská část Praha 6 postupně jednotlivé školy a napomáhá koordinaci opatření, která zavádí a doporučuje hygienická stanice. Ta ostatně již v minulých dnech začala jednotlivé školy kontaktovat s informacemi a doporučením, jak v tomto případě postupovat.

Celý článek14. 3. 2024