Policie dostala od radnice vybavení za téměř půl milionu

V bubenečské služebně Obvodního ředitelství Městské policie Prahy 6 předal starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa zástupcům Policie České republiky a Městské policie Prahy 6 vybavení v hodnotě 450 tisíc korun.
Hlavní foto

„Praha 6 je dlouhodobě podle policejních statistik nejbezpečnější částí hlavního města. Přesto i zde dochází k porušování zákona. Proto radnice takto pomáhá policii již devět let. Účelem nákupu je hlavně zlepšit dorozumívání mezi strážníky a zlepšení technického vybavení pracovišť policie v Praze 6,“ vysvětlil štědrost radnice starosta Chalupa.

Praktické dary, mezi nimiž nechybělo pět kompletních počítačových sestav včetně tiskáren, osm notebooků, šest digitálních fotoaparátů, tři scannery, padesát dvougigových USB disků, externí disk s kapacitou 250 GB, ale také 2250 kusů kapesních ohřívačů, které v kapse uniformy pomáhají strážníkům v mrazech udržovat vhodnou tělesnou teplotu, převzal za státní policii zástupce ředitele Obvodního ředitelství Praha I pplk. Miroslav Benda a za městkou policii ředitel Městské police Praha 6 Viktor Richter.

Protože o nákupu nového vybavení rozhodují především požadavky policie, neodpustil si starosta Chalupa otázky na oba představitele policií, k čemu potřebují tuto techniku a kde jí použijí. Byl mile překvapen, že například notebooky neskončí v kancelářích, ale v terénu.

„Notebooky rozdáme do aut, kde po připojení na systém vysílaček Matra budou moci policejní hlídky rovnou na místě provádět různé úkony, které se jinak odehrávají v kancelářích,“ vysvětlil pplk. Miroslav Benda a dodal: „A počítačové sestavy jsou pro nás již dnes nezbytností. Od nového roku totiž veškerou agendu musíme provádět v rámci elektronického trestního řízení.“

Související články