Pokládka tichého asfaltu v ul. Patočkova

Do 19. listopadu 2017 probíhá v ulici Patočkova ve směru z centra, v úseku Pod Královkou – Bělohorská, oprava povrchu vozovky a pokládka tzv. tichého asfaltu. Doprava je vedena po zbylé části komunikace v jednom jízdním pruhu.

Hlavní foto

Praha 6 je ráda, že byl konečně vyslyšen požadavek, který u Magistrátu hl. m. Prahy urgovala několik let, ale zároveň se podivuje nad zvoleným termínem.

„V souvislosti se zprovozněním tunelového komplexu Blanka došlo v Patočkově k výraznému navýšení provozu, z toho důvodu jsme jako jedno z opatření požadovali instalaci tichého asfaltu, který by alespoň částečně pro obyvatele nárůst provozu eliminoval. Dalo by se sice říci – lepší pozdě, než nikdy, jistě se ale všichni shodneme, že takto rozsáhlé omezení  provozu by v prázdninovém období bylo pro tisíce řidičů mnohem přijatelnější,“ říká Ondřej Kolář (TOP 09), starosta Prahy 6.

MČ Praha  6 se pokusí co nejvíc zmírnit dopady této uzavírky na jednu z klíčových dopravních tepen Prahy 6. V této souvislosti hledáme v součinnosti se státní i městskou policií možnosti, jak nejlépe zprůjezdnit dotčené křižovatky a zároveň zvýšit bezpečnost chodců, zejména dětí, u ZŠ J. A. Komenského. Zároveň se diskutují úpravy a dodatečná instalace dopravního značení tak, aby se řidiči lépe orientovali a snáze našli místa, která mohou využít k otočení do opačného směru.