POHÁR VĚRY ČÁSLAVSKÉ: SPORTOVNÍ SOUTĚŽ ŽÁKŮ Z PRAHY 6 ZNÁ SVÉ VÍTĚZE

Čtvrtého ročníku soutěže pojmenované po legendě sportu Věře Čáslavské se účastnilo 20 základních škol a víceletých gymnázií z Prahy 6. Tři tisíce mladých sportovců měřily své síly v průběhu celého roku v šestnácti odvětvích. Soutěžilo se například v mini fotbale, v házené, v přespolním běhu, ale také v přetahování lanem.

Hlavní foto

„Například na Věře Čáslavské, která je mimo jiné čestnou občankou Prahy 6, bylo krásně vidět, že člověk, který se s láskou věnuje sportu, má věci zdravě srovnané i v hlavě. Děkuji všem sportovcům, kteří se účastnili letošního ročníku za to, že se hýbete a přál bych vám, aby vám to vydrželo celý život,“ řekl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, který  modro-stříbrné poháry předával žákům tradičně v zimní zahradě radnice. „Ty nejlepší výsledky ve sportu nepřicházejí zadarmo, musí se na nich trpělivě a tvrdě pracovat – a to jsou vlastnosti, které se hodí nejen ve sportu,“ dodala radní pro oblast školství Marie Kubíková.

Poděkování všem přítomným učitelům přidali také zástupci Domu dětí a mládeže Prahy 6: ředitel Martin Vejvoda a vedoucí oddělení sportu Renata Mrzenová.

Vítězem letošního ročníku se stala se 168 body ZŠ Pod Marjánkou. Druhé místo obsadila ZŠ a MŠ Věry Čáslavské (156 bodů), třetí příčku pak ZŠ Nebušice (70 bodů). Další poháry si odnášely zástupci ZŠ Dědina (54 bodů), ZŠ a MŠ Emy Destinnové (41 bodů) a ZŠ Marjánka (38 bodů).

Fotografie z předávání ocenění si můžete prohlédnout na tomto odkazu.