Parkovací zóny zajistí klidnější parkování v okolí ÚVN pro místní i pacienty

Parkování v bezprostředním okolí Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích bude od 1. dubna v režimu zón placeného stání. Návštěvnická zóna bude nově platit v ulicích U Vojenské nemocnice a Stamicova.

Hlavní foto Od 1. dubna budou spuštěny zóny placeného stání před Ústřední vojenskou nemocnicí

Zatímco doposud se v lokalitě kolem tohoto velkého zdravotnického zařízení parkovalo bez omezení, nyní bude smíšená fialová zóna k dispozici zejména držitelům parkovacího oprávnění a návštěvníkům. „Od tohoto řešení očekáváme výrazné zlepšení parkovacích možností pro naše rezidenty, zejména v lokalitě Baterie. Obdobně tak budou parkovací stání dostupnější návštěvníkům nemocnice, a to za cenu 20 korun na hodinu,“ říká radní pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš a dodává, že na změně režimu se Praha 6 dohodla s vedením nemocnice.

Odstavování vozidel zejména ze Středočeského kraje v okolí Ústřední vojenské nemocnice je letitý problém a nová úprava by jej měla částečně vyřešit. „Výrazné zlepšení přinese až dokončení parkovacího domu, který již nemocnice začala budovat a dokončení se předpokládá přibližně za rok,“ doplňuje starosta Prahy 6 Jakub Stárek. Praha 6 se současně dohodla s vedením nemocnice, že do doby dokončení parkovacího domu vyhradí v zónách placeného stání dočasně několik parkovacích míst pro zaměstnance nemocnice. Tato dočasná úprava by parkování rezidentů neměla výrazně ovlivnit. „I přes zřízená vyhrazená místa pro zaměstnance nemocnice vzniká v ulicích Stamicova a U Vojenské nemocnice 184 nových parkovacích míst v režimu zón, tedy převážně pro místní obyvatele,“ doplnil radní Hrubeš.

Související články

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024