Nová odběrová místa na COVID-19 v Praze 6

Počet míst pro odběr vzorků při podezření na nákazu COVID-19 v Praze se rozšiřuje o odběrová místa v Praze 6. Na Vítězném náměstí u křižovatky ulic Šolínova a Technická bude od neděle 18. 10. v provozu odběrové místo pro příchozí. Druhé odběrové místo, které bude v režimu drive-in, bude otevřeno ve středu 21. 10. v areálu parkoviště u vodní nádrže Džbán v ulici Nad Lávkou. Obě nová místa budou fungovat na základě rezervačního systému. Termín odběru je možné si rezervovat již nyní.

Hlavní foto

Odběrové místo na Vítězném náměstí bude otevřené od neděle do čtvrtka, vždy od 8:00 do 18:00 hodin. K odběru je nutná rezervace přes link https://www.reservio.cz/b/ghc-kul na konkrétní den a čas. Odběrové místo bude poprvé otevřeno v neděli 18. října 2020.

Odběrové místo u vodní nádrže Džbán v Praze 6 – Vokovicích bude pouze v režimu drive-in. Odběr se uskuteční přímo z vozidla, díky čemuž odpadá riziko kontaktu s dalšími potenciálně pozitivními osobami. Otevřené bude vždy od středy do neděle od 8:00 do 18:00 hodin, poprvé ve středu 21. října 2020. I zde je nutné se na odběr rezervovat na https://www.reservio.cz/b/ghc-dzd. V jednom voze se na test mohou dostavit až 3 osoby.

Místa jsou určena jak pro osoby s e-žádankou (od praktického lékaře nebo z hygieny), tak i pro samoplátce. Ti za standardní PCR test zaplatí 1 750 Kč a za chromatografický test na protilátky 700 Kč. Za příplatek 550 Kč bude možné zajistit i mezinárodní certifikát o bezinfekčnosti, a to ve více jazykových mutacích. Samoplátci mohou za test platit v hotovosti i platební kartou. Online platba je z hygienických důvodů samozřejmě preferována. U drive-in odběrového místa je platba možná pouze kartou.

Výsledek PCR testu obdrží testované osoby do 24 hodin od odebrání vzorku formou SMS zprávy. V ní najdou výsledek testu a zabezpečený link, prostřednictvím kterého si stáhnou laboratorní zprávu.

Pro dotazy k odběrovým místům GHC Genetics je možné kontaktovat COVID linku (+420)  739 500 500, která je v provozu denně od 6:00 do 24:00 hodin, popřípadě je možné se obrátit na email .

 

Související články