Na šestce se rozsvítí vánoční stromy

O prvním adventním víkendu se na šestce rozsvítí vánoční stromy v pěti lokalitách – na Břevnově, ve Vokovicích, v Dejvicích u Kulaťáku, u Písecké brány a na Dědině.

Hlavní foto

V sobotu si veřejnost již od 13.30 může přijít vyrobit vánoční ozdoby do KC Kaštan na Břevnově, od 15 hodin bude následovat pohádka O rozmazlené koze Líze v podání divadla Pimpr(d)látko. V 17 hodin se rozsvítí vánoční strom za účasti starosty Jakuba Stárka a arciopata břevnovského kláštera Petra Prokopa Siostrzonka. Vánoční koledy zazpívá sbor ze ZŠ Marjánka.

V sobotu se od 17 hodin bude zdobit vánoční strom ve Vokovicích v parku v ulici V Středu. Milou sousedkou tradicí je, že ho lidé zdobí ozdobami, které sami vyrobí nebo donesou. V 18 hodin u rozsvícení zazpívá soubor Sedmihlásek.

V neděli od 14.30 začíná adventní program v Písecké bráně rukodělnými dílničkami, kde si opět lidé mohou vyrobit vánoční dekorace a ozdoby. Soubor Sedmihlásek zazpívá koledy v 16.30 hodin a v 17 hodin se rozsvítí strom před branou.

Centrální strom na Vítězném náměstí se spolu s vánočními dekoracemi v ulicích rozsvítí v neděli v 18 hodin. S adventním programem vystoupí soubor Rosénka. Svůj vánoční strom si ozdobí také lidé na sídlišti Dědina, a to také v neděli v 18 hodin.

Všechny adventní akce jsou pro veřejnost zdarma.

Související články