Modré zóny se letos opět rozšíří

Parkovací zóny v Praze 6 se letos rozšíří o další tři oblasti. Nově vzniknou zóny placeného stání v části Dědiny, v oblasti Ořechovky a v další části Hanspaulky. Požadavek Prahy 6 potvrdila komise rady hlavního města pro parkování.
Hlavní foto

„Máme příslib hlavního města, že se na rozšíření začíná okamžitě pracovat a zóny by mohly být spuštěny na konci léta,“ uvedl Jiří Lála, místostarosta pro dopravu Prahy 6.

Zavedení zón do nových oblastí je kompromisem mezi požadavkem Prahy 6 a finančními možnostmi hlavního města pro letošní rok. „I nadále požadujeme zavedení zón v celé Praze 6. Pro letošek se podařilo vyjednat alespoň část, a to v oblastech, kde je aktuálně problém s parkováním největší,“ doplnil Lála.

Související články

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024