Lepší parkování pro dědinské

Obyvatelé Dědiny mohou od května parkovat na nevyužívané odstavné ploše v blízkosti sídliště. Praha 6 se na tom dohodla s majitelem pozemku, ministerstvem obrany. Částečně se tak podaří nahradit parkovací místa, která dočasně chybí v důsledku stavby tramvajové trati a parkovacího domu.

 

Hlavní foto

„Jsem rád, že se nakonec podařilo vyjednat náhradní parkování před areálem armády. Plocha u křižovatky ulic Drnovská a U Prioru bude zařazena dočasně do režimu zón placeného stání, než bude postavena tramvajová trať,“ říká radní pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš.

Počet parkovacích příležitostí pro obyvatele Dědiny a Vlastiny se významně snížil v souvislosti s aktuální stavbou prodloužení tramvajové trati a nově se bude zahajovat stavba garážového parkovacího domu.  Praha 6 proto hledala v okolí možné parkovací kapacity, které by alespoň částečně kompenzovaly tento úbytek. Jako vhodné místo bylo vytipováno nevyužívané parkoviště na severozápadním nároží křižovatky Drnovská x U Prioru. Nachází se v akceptovatelné docházkové vzdálenosti pro část obyvatel sídliště.

Na společném jednání představitelů městské části s vedením ministerstva obrany, které je vlastníkem plochy, se podařilo dohodnout dočasné využití plochy pro parkování místních. Parkování bude po dohodě s hlavním městem zařazeno do režimu zón placeného stání a označeno jako modrá rezidenční zóna. Tím se eliminuje možnost odstavování vozidel řidičů dojíždějících do metropole stejně jako případné odstavování autovraků.

Související články