Koupaliště Petynka zahájí sezonu v sobotu 20. května

Oblíbené koupaliště Petynka je na novou sezonu připraveno – s několika novinkami a upraveným vstupným. Senioři z Prahy 6 starší 70 let budou mít i letos vstup na koupaliště zdarma.

Hlavní foto

Po rozsáhlé rekonstrukci v roce 2020, při níž byla do hlavního padesátimetrového bazénu instalována moderní nerezová vana, došlo před letošní sezonou k revitalizaci nejpoužívanějších částí areálu, opravily se betonové schody a část zdí. Společnost SNEO, která areál provozuje, opravila a vylepšila beachvolejbalové hřiště. Další novinku ocení především maminky s dětmi, protože je nově zastíněné dětské hřiště, díky čemuž se nebude přehřívat povrch herních prvků a také dětem se bude lépe hrát ve stínu než na přímém slunci. Kromě hlavního bazénu a stometrového tobogánu zde budou mít návštěvníci opět k dispozici dětské brouzdaliště, dráhu pro elektrické čtyřkolky, trampolíny a aquazorbing.

Protože voda, která si standardně udržuje vysokou kvalitu a Petynka díky tomu patří k nejčistším plovárnám, se ohřívá plynem, musela městská část reagovat na jeho rostoucí cenu a zvýšit vstupné o zhruba dvacet procent. Celodenní vstupenka letos bude stát 220 korun místo loňských 180, děti, studenti, senioři zaplatí 130 korun, tedy o desetikorunu více. Cena pro dospělého a jedno dítě je 300 korun, pro dva dospělé a dítě 450 korun. Po 16. hodině se vstup opět zlevňuje, plný lístek přijde na 150 a zlevněný na 90 korun.

Otevřeno v květnu bude denně od 9 do 18 hodin, v hlavní sezoně, která je od 1. června do 15. srpna, od 7 do 21 hodin, po zbytek prázdnin se otevírací doba o hodinu zkrátí. Konec sezony je naplánovaný na 25. září, do té doby si můžete přijít zaplavat od 8 do 18 hodin.

Vstup zdarma pro seniory

Od počátku června budou mít senioři starší sedmdesáti let vstup na koupaliště Petynka zdarma. Podmínkou je prokázání trvalého pobytu na území městské části Praha 6 (neplatí pro Lysolaje, Nebušice, Přední Kopaninu a Suchdol). Městská část pro tento účel na letošní rok vyčlenila částku 300 tisíc korun a vstupy budou možné až do vyčerpání této částky. Je pouze potřeba respektovat omezenou kapacitu koupaliště. V pokladně bude možné si proti vratné záloze 100 Kč vyžádat šatní skříňku. „Věříme, že se tato akce setká s pozitivní odezvou a bude tak další z možností k využití volného času seniorů v Praze 6,“ říká místostarosta Marián Hošek, který v gesci sociální problematiku. 

Podrobnosti nejen o provozní době, ale i počtu návštěvníků najdete na koupalistepetynka.cz.