Podpora domácího kompostování na území hlavního města Prahy

Začátkem letošního roku bylo rozhodnuto Státním fondem životního prostředí o poskytnutí dotace z Operačního programu životního prostředí na pořízení 350 kusů kompostérů o objemu 2 000 l a 1 400 kusů o objemu 1 000 l kompostérů.

Hlavní foto

Odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy, který o dotaci za Hlavní město Praha požádal, obdržel oficiální vyrozumění o přidělení dotace koncem března 2018.

V průběhu minulého roku až do května letošního roku si mohli občané Prahy – tedy i Prahy 6 - požádat o některý s výše uvedených kompostérů. Dne 25. 5. 2018 byla možnost podání elektronické žádosti prostřednictvím formuláře na stránce www.odpadovecentrum.cz ukončena. V současné době je možné žádat pouze o kompostér o objemu 1000 l, a to jen jako náhradník.

Kontaktní údaje pro komunikaci ohledně žádostí o kompostér jsou komposter{zavináč}praha{tečka}eu a telefonní číslo: 236 00 4101 (Mgr. Dagmar Janečková).

Distribuce kompostérů je plánována od konce léta 2018. Kompostéry budou zapůjčeny na základě smlouvy o výpůjčce a následném darování kompostéru, uzavřené mezi Hl. m. Prahou a žadatelem. Žadatelé budou v předstihu vyzváni k podpisu uvedené smlouvy. Zároveň jim budou sděleny vybrané sběrné dvory, kde si budou moci kompostér převzít. 

Související články