GRATULUJEME VÍTĚZŮM! SPORTUJEME V KAŽDÉM VĚKU OPĚT BODOVALO

Praha 6 uspořádala již druhý ročník pětihodinového sportovního maratonu  „Sportujeme v každém věku". V areálu FTVS na Praze 6 soutěžilo téměř dvě stě seniorů. Součástí sportovní akce bylo 7 soutěžních a bodovaných disciplín a 4 nesoutěžní disciplíny. Nechyběly přednášky, ukázka tajchi a sebeobrany, centrum městské rekreace, nordic walking, outdoorové aktivity, lanový park, zdravá výživa, měření krevního tlaku a další. 

Hlavní foto

„Městská část Praha 6 je s počtem více než 28 tisíc občanů starších 60 let třetí nejstarší městskou částí. Proto jsem velmi ráda, že máme stovky seniorů sportovců, kteří neváhali a přišli změřit své síly s ostatními,“ řekla Marie Kousalíková, starostka Prahy 6.

Nejstarším účastníkem sportovního dne také letos paní Jaroslava Hudečková narozena v roce 1925. 

Sportovní odpoledne pořádala městská část Praha 6 ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v rámci uzavřeného Memoranda o spolupráci.

Soutěžní disciplíny byly následující: střelba na koš, kanjam (hod disku na cíl), lukostřelba, mini-golf, petanque, kroket, unicurling.

„Tento projekt jsme dali dohromady s FTVS, v jejímž areálu se závodí. Praha 6 dlouhohodobě podporuje aktivity pro seniory, tady si vyzkoušejí aktivity, se kterými se možná ještě nikdy nesetkali,“ řekl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro oblast školství, sportu a volného času.

Každý z přihlášených seniorů dostal dárkovou tašku  - tričko s logem akce dle vybrané velikosti při registraci, láhev na vodu s logem akce, nákupní tašku, energy tyčinku, nealko pivo, brožuru Procházky Prahou 6 a další pozornosti.

Na akci dorazili také VIP hosté – Roman Šebrle, Imrich Bugár a další. 

„Jsem moc spokojená protože jsem doufala, že přijdou senioři a oni opravdu přišli. Je to úžasné, protože úžasné je také FTVS a jejich disciplíny jsou velmi zajímavé,“ řekla starostka.

VÍTĚZOVÉ 2014:

Hod na koš

  1. Stanislav Skuhrovec
  2. František Kožený
  3. Jitka Stejskalová

 

Kanjam

  1. Milan Mikšovský
  2. Zdeněk Fleischmann
  3. Josefína Kolaříková

 

Lukostřelba

  1. Stanislav Skuhrovec
  2. Miroslav Ptáček
  3. Zbyněk Knot

 

Minigolf

 

  1. Jindřich Zmidloch
  2. Ludmila Trnobranská
  3. Vladimír Papoušek

 

Petanque

  1. Jana Tesařová
  2. Jindřich Zmidloch
  3. Danil Dolety

 

Kroket

  1. Pavel Kot
  2. Marie Čížková
  3. Milan Mikšovský

 

Unicurling

  1. Jiřina Kotová
  2. Maria Szitányová
  3. Margareta Votková 

Související články