Dětské hřiště na Hanspaulce prošlo velkou obměnou

Nový kolotoč, houpačka a kreslicí tabule potěší děti v parku v ulici Na Čihadle. Pro dospělé zde jsou nové lavičky a náletové dřeviny nahradí kvetoucí keře. 

Hlavní foto Zrenovovaný parčík Na Čihadle na Hanspaulce

Původní herní prvky – houpačku, kolotoč a houpadlo pro malé děti – nahradily nové. Nejdřív došlo k obnově pískového podkladu, který byl téměř zarostlý trávou. Do nového herního prostoru byla instalována dřevěná houpačka, kolotoč, kreslící tabule a houpadlo na pružině pro nejmenší. Aby hřiště sloužilo i starším dětem nebo se zde mohli protáhnout dospělí, přibyla dřevěná hrazda.

Renovací ale prošla celá zelená plocha ohraničená ulicemi Na Čihadle, Na Kuthence a Karasovská. Z parku byly odstraněny náletové a nevhodné dřeviny, zbývající pak ošetřil arborista. Stávající zeleň doplnila nová. Během roku zde potěší kvetoucí šeříky, komule Davidova nebo ořechokřídlec. Nahradit bylo třeba i původní živý plot. Nový bude na jeho místě a vytvoří ho tavolníky a pámelníky. Hned zjara v trávníku pokvetou narcisy a tulipány, od každého druhu jsou zasazeny tři stovky. Úpravy se dotkly i okolí nedaleké vodní pumpy.