8. ročník Festivalu vědy zaujal online formou

Tradiční Festival vědy aneb VědaFest na Kulaťáku známý jako jednodenní akce se letos uskutečnil virtuálně a trval tři měsíce. Od září do listopadu měli všichni zvídaví online návštěvníci možnost zapojit se od svých počítačů, tabletů nebo mobilů do kvízu a vyhrát atraktivní ceny.

Hlavní foto

Modely lidského těla, oka, srdce, iPhone nebo i 3D tiskárnu – to vše bylo připraveno do slosování pro ty, kteří uspěli v kvízu Chytrá hlava. Výherce zajímavých cen přímo na šestkové radnici losovali radní pro školství Marie Kubíková a místostarosta Jan Lacina, který má v gesci kulturu, sport a volný čas. „Propojení zábavné vědy a zábavné výuky tvoří přirozenou motivaci. VědaFest je akce, která myšlení, zvídavost a znalosti podporuje a rozvíjí,“ říkají shodně organizátoři. Losovalo se ze 450 řešitelů, kteří obdrželi Roboťákův diplom za správné zodpovězení otázek. Hlavní odměnu do kvízu, 3D tiskárnu, věnovala firma Průša Research by Josef Průša, nejvíce odměn pak firma KidtownEdu.cz.

Festival vědy je od roku 2011 společným projektem DDM hl. m. Prahy, VŠCHT a ČVUT a koná se za podpory Městské části Praha 6. Letošní ročník postavil před Festival vědy mnoho výzev a organizátoři se s nimi úspěšně vypořádali. Využili zkušeností škol s online výukou a festival se tak stal zábavnou cestou, jak najít co nevím a neznám a chci vědět a znát! Po celé tři měsíce si návštěvníci mohli procházet virtuální stany a zjišťovat, co zajímavého nabízejí k vidění a k poznání.

Ohlasy návštěvníků na virtuální Festival vědy ukazují, že zábavné, zajímavé a neotřelé seznámení se se zajímavostmi ze světa vědy v běžném životě kolem nás a podporující přirozenou zvídavost, přináší výsledky a zájem veřejnosti. Letošní ročník VědaFestu si na své konto připsal téměř 40 tisíc zhlédnutí! Program stále najdete na www.festival-vedy.cz

Fotografie z losování najdete ZDE

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024